Sport

Félelemben készülnek a riói olimpiára a magyar sportolók

Brazíliában tombol a Zika-láz, közben pedig nyakunkon a riói olimpia. Nem meglepő, hogy a játékokra készülő sportolók is aggódva követik az eseményeket, erről a kétszeres olimpiai bajnok Kozák Danuta beszélt az Origónak.

Kozák félve olvassa a híreket, úgy véli, ijesztő lesz így kimenni az olimpiára. Ráadásul szerinte nem csak a Zika-vírussal lesz probléma, a víz is elég szennyezett, ami a kajak-kenusok mellett a nyíltvízi úszóknak is rossz hír. Tavaly szeptemberben, az olimpiai tesztversenyen többen is megbetegedtek, Hajdu Jonatán hepatitisz-A vírussal fertőződött meg. Kozák abban bízik, hogy lesz addig némi változás, de nem hiszi, hogy a 2016-os egy jó olimpia lesz.

Nevetségesnek tartom, hogy ilyen körülmények között rendeznek olimpiát

– mondta az Origónak Kozák, aki hepatitisz-A és B ellen is védőoltást kért.

Hajdu Junatán egyetért Kozákkal, ilyen körülmények között szerinte sem szabadna megrendezni a játékokat. Ugyanakkor nem hiszi, hogy más helyszínre vinnék a versenyt, így el kell fogadniuk a helyzetet.

Az asztaliteniszező Póta Georgina higgadtan nyilatkozott:

Ha nagyon veszélyes lenne, nyilván nem küldenének ki minket, vagy nem rendeznék meg az olimpiát.

A MOB orvosi bizottságának a vezetője, Balogh Péter szerint sem árt az óvatosság, ugyanakkor szerinte nincs veszélyben a magyar csapat olimpiai jelenléte. Figyelmeztetett rá ugyanakkor, hogy kellő gondossággal kell majd útra kelni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik