Sport

Kézilabda: rájár a rúd a Győri ETO-ra, újabb játékos dőlt ki hónapokra

A Győri Audi ETO női kézilabdacsapata a klub hivatalos honlapján tudatta, hogy a keddi, Budaörs elleni bajnokin megsérült Korsós Dorinára hosszú kihagyás vár. A fiatal balszélső egy rossz érkezés során sérült meg, a szerdai MRI-vizsgálat során pedig kiderült, hogy elszakadt az elülső térdszalagja.

Valószínűleg a porc is megsérült. A műtétet már holnapra beiktattuk, felépülése az ilyenkor szükséges hat hónapot vesz majd igénybe

– mondta a csapatorvos, dr. Balogh Péter.

Rengeteg játékos sérült meg ebben a szezonban a győrieknél: a szezon elején Tóth Gabriella, a decemberi, dániai világbajnokságon Tomori Zsuzsanna és Görbicz Anita szenvedett térdsérülést (ők már elkezdték a rehabilitációt), nemrég pedig Bódi Bernadett dőlt ki a sorból. Neki a keresztszalagja szakadt el.

A klub már egy ideje nyomoz, vajon mi lehet ennek az oka. A klubhonlap beszámolója szerint egy erőnléttel, prevencióval és regenerációval foglalkozó szakemberrel már elkezdődött a közös munka, így a bemelegítés és az edzésmunkába is új elemek kerültek, modernizálják a gépparkot és a jövőben napi szinten ellenőrzik a kézisek állapotát. Egy táplálkozási szakértővel is felveszi a kapcsolatot a klub, a változtatások pedig az akadémisták mindenapjaira is hatással lesznek.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik