Sport

Hősök: két versenyző az Ironman közben mentett életet

Egy dél-afrikai triatlonverseny futószáma közben mentett ki a vízből két fuldoklót két atléta, akik – miután partra segítették a bajba jutott férfiakat – még a versenyt is befejezték, igaz, a tervezettnél valamivel később értek célba.

Martin Potgieter és Dylan Hartwig az Ironman 70.3 triatlonverseny utolsó kilométereit futotta vasárnap, amikor megálltak segíteni az East London partjainál észrevett fuldoklókon.

Kis lökésekkel sikerült őket a partra terelni

– mondta Potgieter, aki azután vetette magát a habokba, hogy észrevette a verseny egyik bíráját, amint az a part felé futva levetette magáról néhány ruhadarabját, majd úszni kezdett a fuldoklók felé.

A 37 éves Potgieter szerint részben amiatt aggódtak, hogy az életükért küzdő fuldoklók véletlenül lenyomják őket a víz alá. A könyvelést tanuló 21 éves Hartwig közben görcsöt kapott a hideg vízben, a két sportember ugyanis akkor már 5-6 órája versenyzett, de a fiatalember ettől függetlenül a fuldoklók kimentésére koncentrált.

Végül 15-20 perccel később a két sportember visszavette a cipőjét és végigfutotta a versenyt: Potgieter 6 óra 50 perccel, Hartwig 7 óra 15 perccel ért célba. Az úszásból, kerékpározásból és futásból álló Ironman 70.3 triatlonversenyt a dél-afrikai Matt Trautman nyerte a férfiak mezőnyében kicsivel több mint négy órás eredményével.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik