Sport

Kobe Bryant megmutatta, ki az úr a háznál

Kobe Bryant (kobe bryant, )
Kobe Bryant (kobe bryant, )
Justie Winslow minden bizonnyal a szezon legszerencsésebb kosarát szerezte.

Az Oklahoma City Thunder elsősorban Kevin Durant kiváló játékának köszönhetően győzte le hosszabbítás után a New York Knicks együttesét az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA). Az olimpiai és világbajnok kiscsatár 44 pontot szerzett a találkozón, ezzel az idényben másodszor jutott 40 pont fölé: októberben 43-at dobott az Orlando Magic elleni meccsen.

A Dallas a német Dirk Nowitzki 2 másodperccel a vége előtt szerzett kosarával nyert a Los Angeles Lakers otthonában. A kaliforniaiak idény végén visszavonuló sztárja, Kobe Bryant vállproblémák miatt nem lépett pályára. Viszont megmutatta, hogy ki az úr a háznál. A Fekete Mamba arra utasította az újonc Larry Nance Jr-t, hogy álljon fel szépen a kispadról, hogy ő le tudjon ülni.

A december végén még 1/30-as győzelmi mérleggel szerénykedő, kedden a Washingtont verő Philadelphia azóta 6/9-nél tart, így elképzelhető, hogy mégsem a Sixers lesz a liga leggyengébb csapata az alapszakasz végén.

A Toronto klubcsúcsot állított be sorozatban kilencedik sikerével, míg a Los Angeles Clippers főként annak köszönheti indianapolisi diadalát, hogy az utolsó negyedben a hazaiak csaknem nyolc percen át nem találtak a gyűrűbe.

A Miami Heat négy ponttal győzött a Brooklyn Nets otthonában, köszönhetően Justie Winslow szerencsés kosarának. A Heat játékosának passzába beleért Bojan Bogdanovic, róla pedig Winslow karjára pattant a labda, onnan pedig a kosárba.

A Milwaukee csípőműtéten átesett edzője, a játékosként kétszeres olimpiai bajnok Jason Kidd 17 kihagyott meccs után győztes meccsen tért vissza a Bucks kispadjára.

Az előző két mérkőzésén 48, majd 56 pontot szóró DeMarcus Cousins ezúttal csak 17 pontig jutott a Sacramentóban, a Kings centere 21 mezőnykísérletéből csak négyet dobott be, 17 büntetőből pedig kilencet értékesített.

Eredmény – NBA, alapszakasz

Indiana Pacers-Los Angeles Clippers 89-91
Philadelphia 76ers-Phoenix Suns 113-103
Brooklyn Nets-Miami Heat 98-102
New York Knicks-Oklahoma City Thunder 122-128 – hosszabbítás után
Toronto Raptors-Washington Wizards 106-89
Milwaukee Bucks-Orlando Magic 107-100
Portland Trail Blazers-Sacramento Kings 112-97
Los Angeles Lakers-Dallas Mavericks 90-92

Ajánlott videó

Olvasói sztorik