Berlin, 2014. augusztus 21.
Hosszú Katinka és férje és edzõje, az amerikai Shane Tusup a 100 méteres hátúszás döntõje után, a berlini úszó Európa-bajnokságon 2014. augusztus 21-én. A magyar úszó aranyérmes lett.
MTI Fotó: Kovács Anikó
Sport

Hízeleg Shane Tusupnak az úszószövetség

24.hu
24.hu

2016. 01. 17. 12:32

A MÚSZ elnöksége elismerését fejezte ki az Év sportolója-választáson győztes Dárdai Pálnak, de álláspontja szerint a Hosszú Katinkát felkészítő Shane Tusup volt a legjobb edző 2015-ben.
Korábban a témában:

A MÚSZ-nak az MTI-hez vasárnap eljuttatott állásfoglalásában a testület gratulált a labdarúgó-válogatottnak, és

különös tekintettel a kitűnő edzőnek, Dárdai Pálnak, aki meghatározóan hozzájárult ahhoz, hogy a magyar csapat több évtized után újra ott lehet az Európa-bajnokságon.

Ám – olvasható a dokumentumban – a

MÚSZ szakvezetése mindezek tudatában is úgy ítéli meg, hogy Shane Tusupnak a múlt évi teljesítménye még ennél is tekintélyesebb.

shane tusup (shane tusup)
Fotó: MTI

Az indoklás szerint úszója, Hosszú Katinka több világ- és Európa-csúcsot állított fel, két világbajnoki, hat rövidpályás Európa-bajnoki címet szerzett, Európa legjobb női úszójának már megválasztották, és

újfent joggal nagy esélyese a világ legjobbja címnek is, amelynek hivatalos bejelentésére január 31-én éppen Budapesten a Vigadóban zajló gálaünnepségen kerülhet sor

– áll az állásfoglalásban.

A MÚSZ ugyancsak nagyra értékelte Plagányi Zsoltnak, Cseh László edzőjének a bravúrját, aki a 30 éves sportoló

szinte példátlan újjászületésében vállalt döntő szerepet.

Cseh László a kazanyi vb-n valamennyi pillangószámban érmet nyert, 200-on világbajnok lett; a rövidpályás Eb-n pillangón pedig mindhárom számban győzött. Emellett Európa-csúcsokat úszott, Európa legjobb úszójának választották, a világszavazáson a második hely várományosa – tette hozzá az úszószövetség vezetése.

cseh lászló (Array)
Fotó: MTI

A dokumentum azzal zárul, hogy a MÚSZ elnöksége

nyomatékosítja Dárdai Pál iránti tiszteletét, elismeri a szavazók objektivitását, de különös tekintettel a sportágban kialakult helyzetre, fontosnak tartja közzétenni testületi álláspontját.

A sportújságírók díjait csütörtökön a Nemzeti Színházban rendezett M4 Sport – Év sportolója gálán adták át. A nőknél Hosszú Katinkát, a férfiaknál pedig Cseh Lászlót választották a múlt esztendő legjobb sportolójának a Magyar Sportújságírók Szövetsége (MSÚSZ) által kiírt szavazáson. Az edzők és a szövetségi kapitányok összevont kategóriájában Dárdai Pál korábbi magyar szövetségi kapitány, a német élvonalbeli Hertha BSC labdarúgócsapatának trénere győzött, megelőzve két úszóedzőt, a Hosszú felkészülését irányító Shane Tusupot és a Cseh edzéseit vezető Plagányi Zsoltot.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Leopárdmintás fehérneműt talált szennyesében Sarapova
Germany's Gyoergy Grozer in action during the Olympic Qualification men's volleyball match between Germany and Serbia in Berlin, Germany, 06 January 2016. Photo: GREGOR FISCHER/dpaLemondta a válogatottságot Grózer György