Sport

Vízilabda-Eb: a csorba javítva, lányaink ráfordultak a győzelem útjára

A szövetségi kapitány, valamint az Újpest játékosa értékelte a mérkőzést.
Bíró Attila, a magyar női vízilabda-válogatott szövetségi kapitánya rendkívül elégedett volt tanítványai teljesítményével a belgrádi kontinenstorna második, Görögország elleni csoportmeccsén.
 
A mieink viszonylag hamar lépéshátrányba kerültek az első, hollandoktól elszenvedett fiaskó (14–10) után, azóta a lehető legtöbb platformon lenyilatkozta a csapat, egyszerűen nincs pardon, kötelező legyalulni a helléneket. Mint korábban hírt adtunk róla, betartották az ígéretüket, hiszen nem csak küzdeni tudásban, hanem lőtt gólok tekintetében is felülmúlták aktuális ellenfelünket, szám szerint 9–6 arányban győzték le Görögországot.
 
Az eredmény is azt tükrözi, a mieink nem sopánkodtak sokáig az Oranjétól elszenvedett vereség miatt. A mester pedig megfelelően készítette fel a sajátjait.
Az előre eltervezett taktika bejött, agresszívabbak voltunk, sokkal jobban védekeztünk, ez volt a meccs kulcsa. Ezúttal a kapusteljesítményre sem lehetett panasz, s a támadójátékunk is fejlődött”
– mondta Bíró Attila szövetségi kapitány a 24.hu-nak.
 
Ez volt az első lépésünk az Európa-bajnokságon. Mi két nappal később kezdtük a kontinenstornát, mint a többiek, hiszen az első párharcunk során bealudtunk. Még idejében jött a pofon, reménykedem, hogy ez a győzelem olyan lökést ad a csapatnak, amely egészen a torna végéig kitarthat
– folytatta a mérkőzés értékelését a szakvezető, majd hozzátette, hiába nem volt parádés a játék, s olykor picit izzadságszagú pillanatokat is átélhetett a közönség, ettől függetlenül magabiztos sikert arattak.
Szűcs Gabriella, a női válogatott szélsője szerint nagyon jó mérkőzésen vannak túl, kifejezte örömét, amiért az elejétől kezdve uralni tudták a játékot.
 
Egy pillanatig sem fordult meg a fejünkben, hogy a győzelemnél rosszabb végeredménnyel ússzunk ki a partra
– fogalmazott az Újpest pólósa.
 
Tudtunkra adta, a védekezés képezte a taktikájuk alapját, hisz még egyszer nem engedhették meg magunknak, hogy tizennégy gólt kapjanak. 
Elől és hátul is agresszív játékra törekedtünk, minél több kommunikációval próbáltuk egymást segíteni. A következő összecsapásokon is meg kell tartanunk a görögök ellen alkalmazott koncentráltságot és dinamikát
– zárta mondandóját a Szűcs Gabriella.
(Dzsubák Tamás, Belgrád)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik