Sport

Deák-Bárdos repül

A nehézsúly Európa-bajnokát, ötszörös világbajnoki ezüstérmes kötöttfogású birkózó meg sem áll az Egyesült Államokig. Segíteni hívják.

Deák-Bárdos Mihály december 5-én ül repülőgépre, és néhány átszállással végül Colorado Springs-ben, az amerikai magaslati edzőtáborban landol – számolt be a szövetség honlapja.

Hogy miért? A főállásban a miskolci önkormányzat képviselői testületében tevékenykedő egykori nehézsúlyú birkózót azért invitálta meg barátja, a Vajdaságból származó, szabadkai Momir Petkovics, hogy tudásával, tapasztalatával segítségére legyen az amerikaiak nehézsúlyú, vb ötödik birkózójának, Robby Smith-nek.

europress
Fotó: europress

A jugoszláv színekben 1976-ben olimpiai bajnoki címet nyert Petkovics jelenleg az amerikai kötöttfogású birkózó-válogatott, egyúttal a Las Vegas-i világbajnokságon ötödik helyezést, ezzel riói indulási jogot szerző Smith edzője.

Az amerikaiak 130 kilós, szakállas óriása éremben reménykedik az olimpián. Edzőjével ezért gondolják úgy, hogy Deák-Bárdos évtizedes tapasztalata, trükkjei, szeme segítségükre lehet a cél elérésében.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik