Sport

Sikerrel vette a csoportkört Póta Szendaiban

póta georgina (póta georgina, )
póta georgina (póta georgina, )
Póta Georgina egy-egy győzelemmel és vereséggel a második helyen végzett csoportjában, így továbbjutott a nyolcaddöntőbe a női asztaliteniszezők idei egyik legrangosabb egyéni versenyén, a japán Szendaiban zajló világkupán. A folytatásban a kínai Csu Jü-ling személyében nehéz ellenfél vár rá.

A nemzetközi szövetség honlapja alapján a 30 éves magyar játékos – a világranglista 31. helyezettje – előbb 4-0-ra kikapott berlini klubtársától, a német Petrissa Soljától (26.), majd öt szettben nyert a brazil Caroline Kumahara (137.) ellen.

Mindig nehéz Petrissával játszani, ugyanis nem szeretem a balkezes ellenfeleket. Szélesen üti a labdákat a tenyeresemre, én pedig csak szenvedek.

– nyilatkozott az ittf.com-nak Póta.

Caroline ellen más volt a helyzet. Ő jobbkezes, s bár remek fonákja van, ez nekem is az erősségem, s ezt meg is mutattam.

Utóbbi meccs negyedik játszmájában a játékvezető hibás szervát ítélt a magyar játékosnál, aki elárulta: ez teljesen kizökkentette.

Emiatt nagyon fontos volt, hogy az ötödik szettet aztán én nyertem, mert ha ellenfelem esetleg feljön 3-2-re, bármi megtörténhetett volna

– tette hozzá Póta.

A nyolcad- és negyeddöntős meccseket szombaton rendezik, Póta következő ellenfele, Csu Jü-ling a torna második kiemeltje, a világranglista harmadik helyezettje. A nyolcaddöntős mérkőzés magyar idő szerint 4.30 órakor kezdődik majd.

Eredmény – Női asztalitenisz világkupa, 4. csoport:

Petrissa Solja (német)-Caroline Kumahara (brazil) 4-2 (-10, 9, 7, -2, 2, 3)
Solja-Póta Georgina 4-0 (13, 4, 7, 7)
Póta-Kumahara 4-1 (6, 8, 5, -3, 8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik