Sport

A Fradi és a Szeged is kikapott

Vereséggel mutatkozott be a Ferencváros férfi vízilabdacsapata az Eurokupa második selejtezőkörében: a zöld-fehérek a nápolyi tornán az orosz Kazanytól kaptak ki két góllal péntek este. Az FTC, amely első helyezettként jutott tovább az október elején a Népligetben rendezett első selejtezőtornáról, a fővárosi klub közösségi oldalának beszámolója szerint az olasz városban gyengén kezdett. A Kazany az első negyedben 4-2-es vezetésre tett szert, s bár a második játékrészben felzárkózott a magyar csapat, 4-4 után az oroszok újfent átvették a vezetést.

A harmadik nyolc percben csak két kazanyi gól született, az ellenfél 7-4-re elhúzott, s a befejező negyedben már csak a szépítésre tellett a végül 8-6-ra alulmaradó FTC erejéből.

Kikapott a Szeged is

Az európai szövetség, a LEN honlapjának összegzése szerint a torna házigazdája, a Jadran Split mellett szintén helybéli együttes, a Mornar Split kétgólos előnyre tett szert az első nyolc percben. A Szeged felzárkózott, majd a harmadik negyedben utolérte ellenfelét. A gólzáporos záró játékrészben viszont egy találattal többet ért el a horvát gárda, amely így 12-11-re nyert.

A lebonyolítás

A sportág második számú kontinentális sorozatában a negyeddöntőbe jutás a tét. A kvartettekből az első két helyezett jut tovább, hozzájuk csatlakoznak majd a Bajnokok Ligája ugyancsak e hét végén zajló kvalifikációs körének vesztesei, majd a nyolc csapat már egyenes kieséses rendszerben folytatja a küzdelmeket.

Eurokupa, 2. selejtezőkör, 1. forduló

C csoport:

Kazany (orosz) – FTC-PQS Waterpolo 8-6 (4-2, 1-2, 2-0, 1-2)
az FTC góldobói: Cuk 3, Tóth M. 2, Marnitz 1

 

D csoport

Mornar Split (horvát) – Szeged-Diapolo 12-11 (3-1, 2-3, 1-2, 6-5)
a Szeged góldobói: Pellei, Sedlmayer, Kiss Cs., Manhercz K. 2-2, Sánta, Kunac, Chilkó 1-1

Ajánlott videó

Olvasói sztorik