Sport

Súlyos sérülése ellenére lépett egyet Rió felé Karakas

Karakas Hedvig nagyszerűen kezdte az asztanai cselgáncs világbajnokságot az 57 kilogrammosok mezőnyében. A BHSE versenyzője az olimpiai bajnok Quintavalle legyőzésével kezdett, majd aranypont csatában jutott tovább Amaris ellen. Filzmosert hosszabbításban múlta felül 2009-ben világbajnoki bronzot szerző versenyzőnk.

A negyeddöntőben a román Caprioriu volt a következő rivális. Karakas nagyon fáradtan érkezett a mérkőzésre, míg ellenfele alig pár percet töltött a tatamin. Nyolc másodperccel a vége előtt vazarit ért el a román, amit a bíró később ipponra módosított, ezzel vége is lett a mérkőzésnek.

A vigaszágon az amerikai Malloy egy vazarival megszerezte az ötödik helyet, Karakas hetedik lett.

Az olimpiai ötödik ezzel az eredménnyel is nagy lépést tett Rió felé, kedvező pozícióból várja a következő nyolc hónapban sorra kerülő kvalifikációs versenyeket. Sajnos az állapota már nem ilyen bíztató, erről nyilatkozott ugyanis edzője, Toncs Péter – írja a judoinfo.hu

Fotó: MTI

Hédinek most is fáj a térde, és a felkészülés során is zavarta. Keresztszalagja nincs, ráadásul a belső oldalszalag is megsérült. Otthon megbeszéljük, hogy vállalja-e a műtétet, ami legalább féléves kihagyást jelentene.”

Később a versenyző így értékelt: „Egyelőre elég mérges vagyok magamra a Caprioriu elleni meccsért, ahol kevéssel a vége előtt estem egy vazarit. Ezt elrontottam. Otthon eldöntjük, hogy hogyan tovább. 2012-ben már volt egy ilyen térdműtétem, nagyon nehéz volt utána visszajönni…

A harmadik versenynap másik magyar versenyzője Ungvári Miklós 73 kilogrammban. A Közgép-Ceglédi VSE versenyzője az első fordulóban erőnyerő volt, majd az izraeli Butbul és a portugál Alves sem jelentett akadály Ungvárinak.

A legjobb nyolc között a fehérorosz Romanchuk nem bírta a földharcot, így jöhetett a japán Nakaja Riki az elődöntőért. A kétszeres világbajnok leszorította honfitársunkat és ezzel továbbjutott.

A vigaszágon a mongol Ganbaatar egy jukónyi előnyét meg tudta őrizni, így Ungvári a hetedik helyen zárt. Ami egyrészt sokat ér, hiszen a hetedik helyért kapott 144 ponttal megerősítette helyét az olimpiai kvalifikációs rangsor élmezőnyében, 840 pontjával gyakorlatilag riói indulónak tekinthető.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik