Sport

Nagyon simán kikapott női pólóválogatott a vb-n

Meresz-Andras(960x640).jpg (Array)
Meresz-Andras(960x640).jpg (Array)

A magyar női vízilabda-válogatott kikapott az Egyesült Államoktól a negyeddöntőért vívott mérkőzésen, a kazanyi vizes világbajnokságon. A 9-12. helyért folytatódik a küzdelem a mieink számára.


Fotó: Sport24

Nem jutott be a legjobb nyolc közé a magyar női vízilabda-válogatott a kazanyi vizes világbajnokságon, miután a szombati összecsapáson 12-7-re kikapott az Egyesült Államok olimpiai bajnoki címvédő csapatától. Merész András együttese nem tudta megszorongatni a tengerentúli gárdát, amely két negyed után már öt góllal vezetett.

“Az amerikaiak abszolút mértékben ránk erőltették a saját akaratukat, gyakorlatilag az történt három negyeden keresztül a vízben, amit ők akartak, de végül is a negyedikben is, ahol azt akarták, hogy a nyolcgólos vezetésükből ne legyen döntetlen” – értékelt a kapitány.

A világ- és Európa-bajnoki bronzérmes magyarok, ahogyan 2011-ben Sanghajban, csak a 9-12. helyért folytathatják szereplésüket: hétfőn, 11.10 órától a kanadai válogatottal találkoznak.

Eredmény – vizes vb, női vízilabda, a negyeddöntőbe jutásért

Magyarország – Egyesült Államok 7-12

Vége, 12-7-re nyert az Egyesült Államok.

4. NEGYED

5-8. PERC: Szépen végigjátszottuk az emberelőnyös szituációt, Menczinger bombázott a végén a kapuba (6-11). Szépen játszottuk be a labdát Takácsnak, de elsüllyedt a védők szorításában. Szűcs harcolt ki ötméterest, Keszthelyi pedig értékesítette (7-11). Grossman szerzi hosszú idő után az első amerikai gólt (7-12). Lecsorogtak az utolsó másodpercek, az Egyesült Államok megérdemelten lépett tovább a negyeddöntőbe, ahol a világbajnok spanyolokkal találkozik a csapat.

1-4. PERC: Elkezdődött az utolsó negyed, emberelőnyös góllal jelentkezünk (4-11). Czigány Dórit szerelték a kapu torkában. Az amerikaiak mondhatni húzzák az időt, végigjátsszák az összes támadást, nem is mindig dobnak rá. Közben Czigány most nem hibázott, közelről pattintott a kapuba (5-11). Fórban támadott az USA, kapufa lett a vége.

3. NEGYED

5-8. PERC: Bántóan egyoldalú a mérkőzés, most emberfórból jött az amerikai gól (2-10). Kiváló védekezés után Czigány pattintott a kapuba. Hosszú idő után találtunk be ismét (3-10). Fórban járatták az amerikaiak a labdát, Bolonyai védte az első kísérletet, a kipattanónál azonban tehetetlen volt (3-11). Jól védekeznek az amerikaiak, vagy blokkolnak, vagy szerelik a magyar játékosokat. Most is ez történt, vége a harmadnak.

1-4. PERC: Elkezdődött a második félidő, most mi hoztuk el a labdát. Ismét szerencsénk volt, a kapufa segített be Bolonyainak. Teljesen súlytalanok vagyunk támadásban, most is egy támadóidő végén eldobott lövéssel jelentkeztünk, elég reménytelen próbálkozás volt. Mathewson bombázott a kapu rövid oldalába (2-8). Magyar kapufa után Stevens eredményes (2-9).

2. NEGYED

5-8. PERC: Ismét egy keresztlécen csattanó lövés, de ezt most a magyar csapat dobta, Keszthelyi nem tudott betalálni fórban. Egyre mélyebb gödörben a láényok, most Mathewson pókhálózta ki a felső sarkot, jön is a kapuba Bolonyai (1-6). Ne szépítsük, lejátszanak minket az amerikaiak, fórból ugyan, de elég sima gólt dobtak (1-7). Végre be tudtuk játszani Bujkának a labdát, fordult, lőtt, egyenesen a kapusba. Ez most gyönyörű volt, Keszthelyi fordult le a védőjéről, majd kilőtte a rövid alsó sarkot (2-7). Vége a félidőnek.

1-4. PERC: A második ráúszásnál is az amerikaiak hozták el a labdát. Fattal távolról kísérletezett, sikerrel, újra három gól a külkönbség a csapatok közt (1-4). Egyelőre elég ötlettelenül játszunk előre, közben a keresztléc besegített a csapatnak, így nem született újabb amerikai gól. Ismét a keresztléc segített be, most egy ejtés pattant onnan a kapu mögé. Elvették a labdát támadásban, a túloldalon Fattal eredményes újfent (1-5).

1. NEGYED

5-8. PERC: Gangl indítoptta Kistelekit, de ezt a lehetőséget sem tudtuk kihasználni. Átellenben Steffens szerez szerencsés gólt már hárommal vezetnek az amerikaiak (0-3). Mindent elárul a meccsről, hogy 5-1 a kapuradobási arány, nem ide. Na, Antal Dóra megtörte a gólcsendünket (1-3). Az amerikai kapus vette észre, hogy Gangl kijebb van a kapujából és megpróbált gólt dobni, szerencsére kicsit pontatlan volt a próbálkozása. Fú, Gangl Edinának nagy szerencséje volt, belekapott a labdába ami átcsorgott rajta, de sikerült kiszedni a kapu torkából. Antal ejtése a negyed utolsó momentuma, mellé ment.

1-4. PERC: Kék sapkában a mieink, fehérben az amerikaiak, ők hozták el a labdát az első ráúszásnál. Gangl Edina kezdett a kapunkban, az első támadásnál nem kellett játékba avatkoznia, fölé szállt az ejtés. Bejátszás centerbe, de az első magyar támadás sem hozott gólt. Mondhatni fatális hiba, nem figyeltünk a megúszó emberre, Fattal eredményes először (0-1). Hm, már kettő oda, fórban játszották ki a figurát, Mathewson a befejező ember (0-2). Keszthelyi gyengécske ejtését védte könnyedén a kapus.

Köszöntjük a kedves olvasókat, hamarosan kezdődik az összecsapás- Az időjárás nem kíméli a játékosokat, szakad az eső, mintha dézsából öntenék.

ELŐZETES

Nem indult túl jól a magyar együttes számára a kazanyi vb, ugyanis két már-már megnyert meccset is a végén engedett ki a kezéből Merész András együttese, előbb a kínaiak, majd a házigazda oroszok ellen. A harmadik összecsapáson, Franciaország ellen sikerült hozni a kötelezőt, 18-3-ra nyertek a lányok.

A negyeddöntőbe jutásért azt az amerikai együttest kell legyőzni, amely 2012-ben megnyerte az olimpiát, ezúttal pedig a csoportja második helyén zárt.

A magyar válogatott kerete

1 Bolonyai Flóra, 2 Czigány Dóra, 3 Antal Dóra, 4 Kisteleki Dóra, 5 Szücs Gabriella, 6 Takács Orsolya, 7 Illés Anna, 8 Keszthelyi Rita, 9 Tóth Ildikó, 10 Bujka Barbara, 11 Garda Krisztina, 12 Menczinger Kata 13 Gangl Edina

Ajánlott videó

Olvasói sztorik