Sport

Tagadja a doppingvádat a sztárfutó

mo farah (Array)
mo farah (Array)

Mo Farah, a britek kétszeres olimpiai bajnok hosszútávfutója tagadja az edzője miatt ellene felmerült doppingvádakat.

A 32 éves atléta pénteken adott ki egy közleményt Facebook-oldalán, amiben kategorikusan kijelentette, hogy sosem használt tiltott szereket és a jövőben sem fog.
   
A kiváló futó a Daily Mail című lap e heti értesülését, miszerint évekkel ezelőtt – 2011-ben és 2012-ben – elmulasztott két ellenőrzést, elismerte, ám mint írta, ezeknél az eseteknél sem merült fel vele szemben a doppingolás gyanúja, mindössze annyiról volt szó, hogy hibázott.


 Fotó: Europress Fotóügynökség

Farah azután került a támadások kereszttüzébe, hogy június elején a BBC arról tett jelentést: edzője, Alberto Salazar és amerikai edzőpartnere, Galen Rupp a gyanú szerint vétett a doppingszabályzat ellen. 
    
Az 5000 és 10 000 méteren is olimpiai és világbajnoki címvédő sportoló az ügy kirobbanása után visszalépett a birminghami Gyémánt Liga-versenytől, s inkább az Egyesült Államokba utazott, ahol személyesen is beszélt trénerével, aki tagadta a BBC vádjait.
    
Farah most azt írta: az elmúlt két hét élete legnehezebb periódusa volt, de reméli, hogy mostantól csak az edzésekre és a versenyzésre kell koncentrálnia.
    
Farah a tervek szerint legközelebb július 17-én, a monacói Gyémánt Liga-viadalon fog futni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik