Sport

New York-i kapust 57 éve nem tömtek ki ennyire

Henrik Lundqvist (Array)
Henrik Lundqvist (Array)

1958-ban esett meg legutóbb, hogy a Rangers hálóőre két egymást követő playoff-meccsen hat gólt kapott. Most Henrik Lundqvistnak kell ezen túltennie magát.

Hihetetlen izgalmakat hozott az észak-amerikai jégkorong-bajnokság (NHL) keleti főcsoportdöntőjének harmadik mérkőzése. Már rögtön a találkozó elején emberelőnybe került a vendég New York, Brassard bombája pedig utat is talált a kapuba. Nem állt le a Rangers, Fast egy kiugratás után fektette el a kapust és emelt a hálóba, szűk tíz perc után már kettő volt a különbség a csapatok közt.


Henrik Lundqvistnak szerencséje sem volt, a kapu közelében is üresen maradtak a hazai játékosok
Fotó: Europress Fotóügynökség

Nem került padlóra környezetben játszó Tampa Bay Lightning, amely Stamkos találatával még az első szünet előtt szépített, majd a második játékrész derekától kezdve szűk hét perc alatt rámolt be három gólt Lundqvist kapujába, így már a floridaiak vezettek 4-2-re. Még mindig csak a második etapban járt a meccs, amikor Fast meglőtte saját maga második, csapata harmadik találatát, majd fordulás után a New York-i „cséká”, McDonagh egyenlített.

Az 55. percben Palat ismét a Tampának szerzett vezetést, de nem sokkal később a túloldalon Boyle a kapuba kotorta közelről a korongot, így a rendes játékidő 5-5-tel ért véget. A hosszabbításban aztán már Brown is megnyerhette volna övéinek a meccset, de szólóját szép bravúrral hárította Lundqvist. A svéd kapus ugyanakkor tehetetlen volt Kucserov takarásból elengedett lövésénél, a Lightning nyert 6-5-re és 2-1-re vezet az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharcban.

Videó – 11 gólos thrillert nyert meg a Tampa:

Ez egymás után a második mérkőzés, hogy a Tampa Bay hat gólt üt a Rangersnek, ráadásul mindegyiket Lundqvistnek, akit így a legutóbbi 66 lövés során 12-szer mattoltak. Rég volt arra példa, hogy egy Rangers-kapus két egymást követő playoff-meccsen hatszor kotorja ki maga mögül a korongot a kapuból: 1958-ban Gump Worsley-vel történt meg legutóbb ez a csúfság.

„Amikor a lövőjátékosnak ideje van arra, hogy megnézze a kaput, akkor a kapus számára mindig az a legnehezebb, hogy türelmes maradjon. Úgy érzem, hogy ebben kell fejlődnöm a következő mérkőzésre: jobban kell mozgatnom a védelmet és nekem is kiegyensúlyozottabb teljesítményt kell nyújtanom. Nincs más megoldás: ki kell értékelni a történteket és továbblépni” – vonta le a következtetéseket az olimpiai bajnok hálóőr.

Eredmény – NHL-rájátszás, keleti főcsoportdöntő, 3. mérkőzés

Tampa Bay Lightning – New York Rangers 6-5 (1-2, 3-1, 1-2, 1-0) – hosszabbításban
A párharc állása: 2-1 a Tampának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik