Sport

Serena Williams nyerte az idegek harcát

Az amerikai teniszező szetthátrányból győzte le Caroline Wozniackit a WTA-világbajnokság elődöntőjében. A fináléban Simona Halep vár rá.

A címvédő Serena Williams már biztosan a világranglista élén zárja 2014-et, de minden bizonnyal a világbajnoki címet is el szeretné mellé nyerni. A szombati elődöntőben ettől jó messze került, ugyanis 26 perc alatt bukta el 6-2-re az első szettet Caroline Wozniacki ellen – az ütőjét is eltörte, olyan ideges volt.

Az amerikai klasszis a második játékrészben kétszer is el tudta venni dán ellenfele adogatását, 6-3-ra nyerte meg a játszmát, így egyenlített a nyert szetteket tekintve.


Nagy küzdelemre késztették a világelsőt
Fotó: Europress Fotóügynökség 

A döntő etapban 4-4-ig kis túlzással tökéletesen szerváltak a játékosok, mindössze egyszer volt bréklabdája Williamsnek, de Wozniacki azt hárítani tudta. Sőt, a dán aztán elvette ellenfele adogatását, így a meccs megnyeréséért szerválhatott, de az amerikai brékelte.

A végletekig kiélezték a küzdelmet a játékosok, rövidítésben dőlt csak el ugyanis a csata sorsa. A tiebreake-ben aztán mind a két játékosnak megremegett a keze, nem is egyszer, az első hét labdamenetből csak egyszer nyert az, aki éppen szervált. Wozniacki hiába vezetett 4-1-re is, mégis neki kellett védekeznie, hogy a mérkőzésben maradjon, két meccslabdát is sikerrel hárított.

Az idegek harcát végül Serena Williams bírta jobban, a harmadik meccslabdáját értékesítette – pontosabban a dán hölgy ütötte szélesre –, így az amerikai játékos jutott be a világbajnokság döntőjébe.

Williams ellenfele a fináléban az a Simona Halep lesz, aki szenzációs formában van, szombaton sem töltött túl sokat a pályán az Agnieszka Radwanska elleni elődöntőben. A román lány hat bréklabdából ötöt értékesítve verte lengyel ellenfelét 6-2, 6-2-re. A találkozó mindössze 1 óra 9 percen át tartott.

Érdekesség, hogy Halep és Williams a csoportkörben már találkozott egymással, akkor a román 6-0, 6-2-re nyert.

Eredmények – WTA-világbajnokság, elődöntő

Serena Williams (amerikai, 1.) – Caroline Wozniacki (dán, 8.) 2-6, 6-3, 7-6 (8-6)
Simona Halep (román, 4.) – Agnieszka Radwanska (lengyel, 6.) 6-2, 6-2 

Videó – Az ütő bánta Serena Williams kezdeti rossz játékát:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik