Sport

Pekingben sem állt le Hosszú és Gyurta

Hosszú Katinka (hosszú katinka)
Hosszú Katinka (hosszú katinka)

Gyurta Dániel 200 méter mellen, Hosszú Katinka 200 méter gyorson és 200 méter vegyesen diadalmaskodott az úszók rövidpályás világkupa-sorozatának szingapúri állomásán.

Hosszú Katinka ugrott először vízbe a magyarok közül a döntőkben. A 200 méter gyors fináléjába ugyan csak a második legjobb idővel került, itt már mindenkit maga mögé utasított, majd egy másodperccel az őt követő Melani Costa előtt csapott célba.

Rövid pihenő után újra rajthoz állt a magyar úszó, ezúttal 100 méter pillangón. Talán a fáradság is közrejátszhatott, hogy Hosszút ausztrál és svéd riválisa is megelőzte, így “csak” a harmadik lett ebben a futamban.

32 aranynál tart idén Hosszú
Fotó: MTI

Egy verseny elteltével aztán újból az uszodába kellett sétálnia a Vasas világ- és Európa-bajnoknőjének, mégpedig az 50 méter hát rajtjához. Katinka itt szerepelt a leggyengébben, ötödik lett. Ezzel sem ért véget az úszás Hosszú számára, s útólag azt mondhatjuk, hogy ez nem is baj. A 25 esztendős úszó a 200 méter vegyesen is győzni tudott parádés teljesítményének köszönhetően.

Következhetett a magyar férfiak bemutatkozása a szerdai döntőkben. Gyurta Gergely 400 méter gyorson ötödik, Földházi Dávid pedig 100 méter vegyesen a hetedik helyen végzett, míg Gyurta Dániel megnyerte saját futamát, ő 200 mellen volt bő egy másodperccel gyorsabb a második brit Michael Jamiesontól. Daninak betegsége miatt korábban három állomást ki kellett hagynia, így mostani ötödik fellépésén ötödik győzelmét aratta kedvenc számában.

A nap végén természetesen Hosszú is úszott még egy negyedik helyet 200 méter háton, hogy ne legyen okunk panaszkodni a teherbírására.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik