Sport

Legjobb tízbe vágyik a Dab

Dab Docler, Ferencváros (dab.docler, ferencváros, )
Dab Docler, Ferencváros (dab.docler, ferencváros, )

A Dunaújváros egyértelmű célja, hogy hazai pályán megnyerje a jégkorong Kontinentális Kupa csoportját, és bejusson a következő körbe, a legjobb tíz közé - hangsúlyozta Azari Zsolt klubelnök.

A Dab.Docler először, pénteken a vele azonos bajnokságban, a Mol Ligában szereplő HSC Csíkszereda ellen lép jégre, majd szombaton a szlovén Slavija Ljubljana, vasárnap pedig a lengyel Cracowia Krakow következik. A kvartett első helyezettje lép tovább a Final Four előtti utolsó körbe.

Azari Zsolt az eseményt felvezető hétfői sajtótájékoztatón elmondta: most kapták a legnehezebb ellenfeleket történetük során a sorozatnak ebben a fázisában.


Fotó: Facebook

“A továbbjutás a cél, noha a lengyelek számítanak esélyesnek. Nagyon erős csapatuk van, és a Csíkszereda is képes lehet kellemetlen meglepetésre. A szlovénoknál sok a fiatal, akik a nemzetközi mezőnyben most megmutathatják magukat” – fogalmazott Azari.

Hozzátette: csak akkor lehet esélyük a továbbjutásra, ha mindhárom mérkőzésen az első másodperctől az utolsóig százszázalékosan koncentrálnak.

A dunaújvárosi csoport mellett Nottighamben is játszik négy csapat: a brit Nottingham Panthers, a holland Hys The Hague, a lett Juniors Riga és az észt Viiking Sport Tallinn.

A dunaújvárosi győztes november 22-24. között a dániai Vojensben lép jégre, és a házigazda mellett a fehérorosz Neman Grodno és a norvég Stavanger Oilers lesz az ellenfele. Ebből a kvartettből az első helyezett jut a január 10-12-i, Rouenben rendezendő négyes döntőbe. Az ukrán Donbassz Donyeck és a házigazda Rouen Dragons már biztos résztvevője a Final Fournak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik