Sport

Vízilabda: a londoni csapat “szálkás volt”, a mostani nem

nagy viktor (nagy viktor)
nagy viktor (nagy viktor)

Gergely István a vízilabda-válogatott kapusedzője és Nagy Viktor a válogatott újdonsült világbajnok kapusa elárulta miért volt sikeres a válogatott Barcelonában és miért nem a londoni olimpián.

A sport tv hétfő esti Mai helyzet című műsorának vendégei a barcelonai világbajnokság értékelése mellett elárulták azt is, mi lehett a gond a londoni olimpián, ott miért nem sikerülhetett az éremszerzés.


A kapusedző és a kapusok: Nagy Viktor, Gergely István és Decker Attila
Forrás: waterpolo.hu

Gergely István, a válogatott kapusedzője és egyben csapatvezetője összehasonlította a 2013-as csapatot a 2012-essel. Meglátása szerint a világbajnok csapatban még véletlenül sem bántják meg egymást a játékosok, mert mindenki irányba húz. “Az olimpián talán épp az volt a probléma, hogy már túl sok kis szálka volt. Nem nagy problémákra kell itt gondolni, de túl sok olyan pici szálka volt egymásban, amit nagyon nehéz volt idővel, kis fáradtsággal elfedni. Ott már nem az eredmény volt 100 százalékosan fókuszban. Inkább csak vágyták, de talán már nem tettek meg annyit érte, mint amennyit kellett volna, mint előtte három alkalommal .”

Az összetartásra jellemző, hogy Gergely István a barcelonai világbajnokságot megelőzően éveken keresztül éppen azt a Nagy Viktort szorította ki a válogatott kapujából, akinek mos az edzője lett, és aki minden korábbi vélt, vagy valós sérelmet félretéve maximális alázattal viseltetett edzője és az általa megkövetelt munka irányába.

Így különösen érdekes, hogy a döntőben szinte extázisban védő kapus, Nagy Viktor tulajdonképpen megerősítette Gergely szavait amikor kifejtette, a világbajnok csapatban akkora pozitív töltésű erő van, hogy egészen biztosan nem válik megelégedetté a társaság. “A következő esemény a budapesti Európa-bajnokság lesz. Biztos vagyok benne, hogy mindenki ugyanígy fog dolgozni azért, hogy ott újra felérjünk a csúcsra”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik