Sport

A “fél ország” a vízilabdázókat nézte

férfi vízilabda válogatott (vízilabda, férfi vízilabda válogatott, )
férfi vízilabda válogatott (vízilabda, férfi vízilabda válogatott, )

A barcelonai vizes-vb M1-M2-es közvetítéseibe a magyar közönség több mint fele (4,8 millió néző, 5,8%) nézett bele hosszabb-rövidebb időre. Ráadásul ebből a felmérésből hiányzik az Eurosport közvetítéseinek adatsora.


A férfi vízilabda-válogatott remek szórakozást nyújtott a tévénézőknek. Persez a nők és az úszók is.
Fotó: MTI

A vizes-világbajnokság kimagasló eredményeket hozott minden szempontból, de nem csak a versenyzők, edzők számára. Televíziós nézettség tekintetében például a legkiemelkedőbb esemény a szombaton késő este lejátszott Magyarország-Montenegró (8-7) férfi vízilabda döntő volt. A Benedek Tibor által vezetett csapat egyrészt önmagának helyezte igen magasra a lécet, másrészt mintegy 1,4 millió nézőt szórakoztatott az M1-en.

Ez a szám és a 21,5%-os közönségarány abban a 22 óra utáni időszakban igencsak magasnak számít – az M1 volt a legnézettebb csatorna akkor.

Az egész világbajnokság tekintetében, azaz július 21. és augusztus 4. között  a magyar televízió nézők több mint fele (4,8 millió néző – 51,8%) kukkantott bele hosszabb-rövidebb időre a sportközvetítésekbe. A felmérés szerint egy-egy néző átlagosan 4-5 alkalommal kapcsolt oda valamelyik közszolgálati csatornán sugárzott úszószámra vagy vízilabda mérkőzésre.

És ebben a kimutatásban még nincs benne az Eurosport adatsora.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik