Sport

Kosárlabda: bosszantó vereség Fehéroroszországban

vojvoda-david(960x640).jpg (vojvoda dávid, )
vojvoda-david(960x640).jpg (vojvoda dávid, )

Az első negyedet még fölényesen megnyerte a férfi-kosárlabdaválogatott Fehéroroszországban, ám végül 79-75-re veszítettek a mieink.

Mivel a magyar kosárlabda-válogatott lecsúszott az idei, 24 csapatos Európa-bajnokságról, így Stojan Ivkovic irányításával már a 2015-ös kontinenstornára selejtezünk. Az európai szövetségnél csavartak egy kicsit az eddigi rendszeren, 13-an küzdenek azért, hogy ott lehessenek majd az ukrajnai seregszemlén.

Ezt a 13 csapatot három darab 3 és egy 4 csapatos csoportra osztották, ahol oda-visszavágós rendszerben dől majd el, ki végez az élen. A csoportok győztesei ezt követően majd egy szintén oda-visszavágós párharcban elődöntőznek, a két győztes pedig egy kétmeccses fináléban dönti el, ki is lesz ott a 2015-ös Eb-n. Egyszerű, nem?


Vojvoda Dávid sok pontot dobott, mégsem örülhetett
Fotó: MTI

Nos, ennek a selejtezősorozatnak az első mérkőzését játszotta le csütörtökön a magyar válogatott, amely Fehéroroszországban lépett pályára késő délután. Jól kezdtük a meccset, Vojvoda vezérletével 26-14-re nyertük meg az első negyedet, ám az előnyük a szünetre már csak négy pont volt, feljavultak a házigazdák.

Tóth Ádám zsákolásával indult a harmadik negyed, ám kisvártatva már egált mutatott az eredményjelző (47-47). Innentől kezdve hol az egyik, hol a másik csapat vezetett, ám 52-52 után a vendéglátók már nyolccal is vezettek, kisebb csoda, hogy 64-62-nél ért véget a harmadik tíz perc. A negyedik negyed pocsékul indult a mi részünkről, majdnem 7 percet (!) kellett várni az első kosarunkra, Vojvoda passzát Keller húzta be a levegőben úszva. Addigra a fehéroroszok már 11-et dobtak, azaz lényegében el is döntötték a meccset, hiába lett szoros a vége a jó hajrának köszönhetően. A mieink 79-75-re kaptak ki a legnehezebbnek ígérkező idegenbeli túrájukon, de akár győzelem is lehetett volna a vége. Kár érte.

Folytatás vasárnap, Szlovákia ellen Sopronban.

Eredmény – Európa-bajnoki selejtező, D csoport

Fehéroroszország – Magyarország 79-75 (14-26, 27-19, 23-17, 15-13)
A magyar csapat legjobb pontszerzői:
Vojvoda 17, Simon 16, Keller 13

Ajánlott videó

Olvasói sztorik