Sport

Legyőzte az osztrákokat a kosárválogatott

ferfi-kosarlabda(210x140)(1).jpg (férfi kosárlabda, )
ferfi-kosarlabda(210x140)(1).jpg (férfi kosárlabda, )

Az augusztusi Európa-bajnoki selejtezőre készülő magyar férfi kosárlabda-válogatott utolsó tesztmérkőzésén legyőzte vasárnap az osztrákokat Szombathelyen.

Stojan Ivkovic szövetségi kapitány együttese nyolcadik tesztmérkőzésén Ausztria legjobbjaival találkozott, akiket a múlt héten 20 ponttal győzött le Felsőőrben. Az ellenfél revansra készült, ezt mutatta, hogy lendületes támadójátékkal és remek lepattanózással hozta a nyitónegyedet. Csakhogy a feljavuló magyarok Wittmann Krisztián révén a folytatásban fordítottak, majd a nagyszünetben 36-37 volt az állás.

Fordulás után stabilizálódni látszott a hazai fölény, Ferencz Csaba és a center Keller Ákos fontos kosarakat szerzett, de az 54-52-ről induló zárószakasz nagy izgalmakat hozott. A vendégek ideiglenesen a szlovéniai születésű Rasid Mahalbasic révén átvették a vezetést, a 39. percben még 64-64-et mutatott az Arena Savaria eredményjelzője. A hajrában Mahalbasic pontjaira Ferencz és a csapatkapitány Simon Balázs válaszolt, így született meg a magyar siker.

A válogatott nyolc felkészülési mérkőzéséből hármat megnyert, ötöt pedig elvesztett.  A 2015-ös ukrajnai Eb selejtezősorozata a magyarok számára augusztus 1-jén kezdődik Fehéroroszországban.

Eredmény – felkészülési mérkőzés

Magyarország-Ausztria 68-66 (16-20, 20-17, 18-15, 14-14)
legjobb magyar dobók: Wittmann 13, Ferencz 9, Simon 9

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik