Sport

Hat év után ismét a szerbek jönnek

vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )
vízilabda válogatott (vízilabda válogatott, )

A magyar férfivízilabda-válogatott a Világliga-aranyéremért meccsel vasárnap délután. A szerbek ellen nem lesz túl könnyű dolga a Benedek-csapatnak.

Már a kezdés kicsit döcögősre sikeredett a cseljabinszki Világligán, hiszen nemzeti csapatunk előbb büntetőkkel kapott ki az Egyesült Államoktól, majd szintén büntetőkkel nyert Montenegro ellen.Végül az utolsó csoportmeccs már könnyebb siker hozott:11-5 Japán ellen.

A negyeddöntőben aztán Brazília nem jelentett különösebb gondot, a legjobb négy között pedig ismét az USA következett, de ezúttal számunkra jobb forgatókönyvet írt a sors, hiszen csapatunk kettővel volt jobb, mint a tengerentúliak.

Eközben a szerbek csont nélkül hozták csoportjukat, majd Japán és Montenegro sem tudta útjukat állni, így a fináléban szomszédainkkal meccselünk majd.

A két együttes legutóbb 2007-ben játszott döntőt egymás ellen, akkor is a Világligában – írja a waterpolo.hu. A 15:15 órakor kezdődő találkozót egyébként Madaras Norbert már nagyon várja, hiszen igazán kemény csata várható.

“Nagyon együtt vannak. Néhány helyen változnak ugyan minden évben, de az a mag, az a tíz ember már évek óta együtt játszik. Rendkívül nehéz meccsre számítok, ám azt gondolom, ez most kell nekünk. Hogy lássuk, milyen ez a fajta vízilabda. Még Montenegró játszik hasonlót, egy kicsit az amerikaiak, de az élvonalbeli játékot most a szerbek és az olaszok képviselik szerintem – részben mert keveset változtak, részben mert azt játsszák, amit a mai vízilabdában játszani kell. Jó lesz, szeretem az ilyen meccseket” – mondta Madaras.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik