Sport

Szegeden lett világbajnok Erdei ellenfele

Erdei Zsolt szombati ellenfele, Gyenyisz Gracsov kick-bokszban világbajnok lett Szegeden2005-ben, de mindig is bokszoló akart lenni, ezt az álmát végül Amerikában valósította meg.

Gyenyisz Alekszandrovics Gracsov egy Csajkovszkij nevű orosz városban született 1982-ben, és csupán 14 évesen kezdett el a küzdősportokkal foglalkozni. Mindössze kilenc éve kick-bokszolt, amikor vb-címet tudott nyerni, ráadásul Szegeden lett világbajnok 2005-ben. Közben a tanulást sem hanyagolta el, diplomát szerzett a testnevelési főiskolán.

Ezt követően 2006-ban elhagyta Oroszországot, és az Egyesült Államokba, San Diegóba költözött. Amellett, hogy folytatta a kick-bokszot, egy évvel később kipróbálta magát MMA-ben is, de három kiütéses győzelem után a negyedik meccsén kikapott, ez 2008-ban történt, azóta nem MMA-zott.

A legutóbbi bokszmeccsén, tavaly novemberben elszenvedte első vereségét. Nem akárkitől kapott ki Gracsov, a román világbajnok Lucian Bute tudta őt legyőzni 12 menetben, egyhangú pontozással. A meccset követően voltak szakértők, akik szerint Gracsov több menetet nyert meg, mint Bute, de a legtöbb szakportál igazságosnak látta a román győzelmét.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik