Sport

Iskolák kaptak sportcélú támogatást

olimpia (olimpia)
olimpia (olimpia)

A Magyar Olimpiai Bizottság (MOB), a Procter and Gamble és a dm Magyarország közös kezdeményezése révén öt hazai olimpiai iskola részesült egy-egy millió forintos támogatásban, melyet új sportszerek vásárlására és sportpályafejlesztésre fordíthatnak az intézmények.

Az öt nyertes iskola igazgatója a hétfői ünnepélyen vehette át a támogatásról szóló emlékplakettet a két vállalat, illetve a MOB vezetőitől.

Karancsi Zsolt, a P&G vállalati kapcsolatokért felelős menedzsere kifejtette, a vállalat tíz évre szóló támogatói szerződést kötött a Nemzetközi Olimpiai Bizottsággal, mely további, helyi szintű együttműködésre inspirálta őket a MOB-bal. Ennek keretében közösen szervezték meg a nyári olimpiai sporttábort 120 gyermek részére, köztük az SOS Gyermekfalu lakóinak is. A MOB képviseletében az egyetemi, főiskolai és diáksportért felelős alelnök, Tóth Miklós volt jelen az eseményen.

A budapesti Hajós Alfréd Általános Iskola tornatermének és öltözőinek felújítására, valamint udvari sportpályáinak modernizálására fordítja a támogatást. A Szent-Györgyi Albert Általános Iskolában is megújulnak a sportpályák, míg a Kolonics György Általános Iskolában a kézilabdapályát újítják fel. A tiszaföldvári Papp Bertalan Ószőlősi Általános Iskolában kijavítják a tornaterem sportpadlózatát, míg a nagykanizsai Dr. Mező Ferenc-Thúry György Gimnázium és Szakképző Iskola új sportszerekkel – kosárlabdaállványokkal, asztalitenisz-asztallal, kézilabdákkal, futópaddal, tollasütő- és floorball-készlettel – ösztönzi tanulóit a mozgásra.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik