Sport

A sportklubok összefogtak a rászoruló családokért

Folytatódik az elárverezett sportrelikviák átadása.

Sportklubok közreműködésével jótékonysági árverést szervezett karácsony előtt az Ifjúság a Jövő Családjaiért Kulturális és Közhasznú Egyesület, illetve a Szegényeket Támogató Alapítvány. Sportrelikviákra lehetett licitálni, a bevételt mélyszegénységben élő családok megsegítésére költik. A Videoton FC dedikált focilabdát, az Alba Fehérvár kosárlabdacsapat egy dedikált mezt ajánlott fel. Elárverezték Palkovics Krisztián, a SAPA Fehérvár AV19 jégkorongozójának egyedi mezét, amelyet a csapat tagjai dedikáltak, illetve az ARAK atlétájának, Babos Ritának a futócipője is kalapács alá került.

Az árverezésre került sportrelikviák átadása folytatódik januárban is. A SAPA Fehérvár AV19 jégkorong csapata által felajánlott 24-es számú mezt, a pénteken 19:15-kor kezdődő SAPA Fehérvár AV19 – EC Red Bull Salzburg meccs szünetében adják át új tulajdonosának – jelentették be csütörtökön, sajtótájékoztató keretében a szervezők. Palkovics Krisztián hozzátette, hogy a csapat rendszeresen vesz részt jótékonysági akciókban.

Az Alba Fehérvár kosárlabda csapatának nevében, pedig Halm Rolland szakosztály igazgató és Matus Gábor edző számolt be arról, hogy az általuk felajánlott, dedikált mezt az Alba Fehérvár-Sopron KC mérkőzés szünetében adták át. A licitet a Four Gates Hungary Kft. nyerte meg.

Horváth Ildikó a két civil szervezet elnöke köszönetet mondott a sportkluboknak. „Nagy öröm volt számunkra, hogy a fehérvári élsport ismert szereplői első szóra mellénk álltak és felajánlásaikkal segítették munkánkat. Az árverés során befolyt összegből mélyszegénységben élő családok számára vásárolunk tartós élelmiszert.”

A civil szervezetek kezdeményezése mellé állt az Alba Plaza. Mint azt Vámos Zsolt igazgató elmondta, a relikviákat az bevásárlóközpont piac felöli bejáratánál, önálló kirakatokban lehetett megtekinteni.

A fehérvári sportklubok közreműködésével szervezett jótékonysági árverésből befolyó összegből mélyszegénységben élő családok számára vásárol tartós élelmiszert az ICSKE és a SZETA.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik