Sport

Hosszú Katinka a legjobb idővel döntős Isztambulban

hosszú katinka (hosszú katinka)
hosszú katinka (hosszú katinka)

Az isztambuli rövidpályás-világbajnokság szombati előfutamaiból csak Hosszú és Jakabos jutott tovább, ők viszont azonnal a döntőbe kerültek 200 vegyesen.

A szombati események sorát Verrasztó Evelyn kezdte meg: az 50 méteres hátúszásban volt érdekelt a magyar úszó, aki a hatodik előfutamban kapott helyet.

Ott viszont csak a hetedik időt úszta, és ez kevés volt a elődöntős szerepléshez, tekintve, hogy a 66 fős mezőnyben csak a 25. lett.

A férfiak 100 méteres gyorsúszásában sem jártunk sikerrel. Kozma Dominik, bár negyedik lett saját futamában, összesítésben a 17. időt érte el, vagyis pont egy pozícióval csúszott le az elődöntőről. Takács Krisztián tőle is lemaradva a 22. lett.

Női 100 pillangón Dara Eszter sem lesz ott a délutáni programban (a 23. helyen zárt), mint ahogy Verrasztó Dávid sem: ő 100 vegyesen lett 24.

Döntős lett viszont Hosszú Katinka és Jakabos Zsuzsanna 200 vegyesen: az eddig két vb-érmet szerző Hosszú a legjobb idővel került be az esti fináléba, míg Jakabos a harmadik lett. Közéjük a londoni olimpia nagy meglepetése, a kínai Ye Shiwen férkőzött be. A két magyar hölgynek az elsődleges cél az éremszerzés lehet, ám Ye, valamint Hannah Miley és Sophie Allen mellett ez meglehetősen nehéz feladat lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik