Sport

Vérüket adták a győzelemért

A kupagyőzelem után kőkemény mérkőzésen 8-7 arányban múlta felül a Szeged a Partizan Belgrád csapatát a Bajnokok Ligájában.

Nehezen indult szegedi részről az összecsapás, a Partizan két góllal elhúzott az első negyed elején a „hazaiaktól”. A játékrész második felében azonban feléledt a Beton és három góllal terhelték meg Molnárék a szerb kaput. A Belgrád kifejezetten durva stílusban kezdte a mérkőzést, Szívós és Somogyi is hosszabb ideig a medence szélére kényszerült ápolás miatt.

A bírók a Somogyi ellen elkövetett ütést már nem tudták nem észrevenni, hiszen ömlött a szegedi játékos arcából a vér, 4 percig játszhatott emiatt a Szeged emberelőnyben. A második negyedben tovább záporoztak a szegedi gólok, 6-2-re elhúztak Vincze Balázs tanítványai a szünet előtt. A négy gólos előnynél azonban megnyugodott a „hazai” csapat, a szünet előtt felzárkózott a vendég csapat 6-3-ra.

A második félidőben még közelebb zárkózott a Partizan, sőt a negyed vége előtt ki is tudtak egyenlíteni. A Szeged támadásban képtelen volt gólt szerezni, de a negyed utolsó szava a Betoné volt, Molnár találatával 7-6-ra alakította az eredményt.

A záró negyedben is megmaradt a bírók szimpátiája a szerbek mellett, játékvezetői szempontból mintha idegenben szerepelt volna a Szeged. Ugyanakkor a szurkolóknak köszönhetően mégis otthon érezhette magát a szegedi csapat Hódmezővásárhelyen. A csapatok egészen a negyed végéig nem bírtak a kapusokkal. A gólcsendet két perccel a vége előtt Hegedűs törte meg, az állást 8-6-ra alakította ezzel. A szerbek a bírókkal karöltve komoly hajrába kezdtek, hogy legalább a döntetlent elérjék, de csak Dedovic tudott túljárni a ma is remekül védő Baksa eszén, így a Szeged 8-7-re győzőtt és a csoport élére állt.

A-Híd Szeged VE-Partizan Beograd 8-7(3-2, 3-1, 1-3, 1-1)
Férfi Vízilabda Bajnokok Ligája, D. csoport, 4. forduló.
Hódmezővásárhely
, Gyarmati Dezső Sportuszoda, 600 néző. Vezeti: Stavridis (görög), Gomez (olasz).

Szeged: Baksa – Hegedüs 2, Szivós, Younger 1, Molnár T. 2, Kunac, Kiss Cs. 1. Csere: Kayes, Decker Á. 1, Juhász Zs. 1, Török, Somogyi. Edző: Vincze Balázs.

Belgrád: Soro – Mitrovics 1, Jokics, Filipovics, Mandics 1, Matovics,  Dedovics 3. Csere: Obradovics, Rackov 1, Cuk, Basara,  Vukicsevics 1. Edző: Vladimir Vujaszinovics.

Emberelőny: 9/2 ill. 12/3.
Ötméteres: 2/1 ill. -.

Kiállítás: Vukicsevics (brutalitásért cserével végleg).

Ajánlott videó

Olvasói sztorik