Sport

Janics Natasa Szófiába utazott

janics-natasa(210x140)(1).jpg (Array)
janics-natasa(210x140)(1).jpg (Array)

A borsonline információi szerint azért utaztak Bulgáriába, mert arrafelé még kiváló az időjárás, tökéletes a szabad vizes edzésre. Csonka Gábor, úgy tudja, a versenyző, miközben gőzerővel készül a 2013-as versenyévadra a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség reakciójára vár. A szerb szövetség ugyanis megtámadta a magyar szövetség döntését, amely szerint vagy fizetnek 150 ezer euró “nevelési költséget”, vagy nem versenyezhet két évig.

“Felreppent a hír, hogy Vlade Divac, a Szerb Olimpiai Bizottság újraválasztott elnöke saját zsebből fizet, de én ezt szinte kizártnak tartom. Valószínűbb, hogy Belgrádban kiemelt állami érdekből hozzájárulnak Natasa férje, Andrian Dusev szerb állampolgárságának megadásához” – tette hozzá a menedzser a borsonline kérdésére.

A több mint egy hónapja tartó Janics-szappanopera hivatalos része akkor kezdődött, amikor a háromszoros olimpiai bajnok kajakozó szeptember 27-én bejelentette, hogy hazaköltözik Szerbiába. Azóta megy a vita és a találgatás Janics kiadása, versenyzése, állampolgársága körül.

A sport24 alig két hete Janics Natasa 2013-as szerb színekben való versenyzésére két lehetséges megoldást vázolt fel.
1, Amennyiben a szerb fél nem teljesíti a magyarok kérését, saját maga vagy egy szponzor fizeti ki a 150 ezer eurót. 
2, Férje is gyorsított eljárással megkapja a szerb állampolgárságot.

Korábban felvetődött, egy olyan terv is, miszerint Janics a szerb helyett férje bolgár állampolgársága okán bolgár színekben versenyezne – de azt cáfolták -, illetve az is, hogy újabb gyermeknek ad életet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik