Sport

Olimpiai bajnokok adták át az új tiszaújvárosi kajakos centrumot

Széles társadalmi összefogással újult és nyílt meg a Tiszaújvárosi Kajak-Kenu és Sárkányhajó Egyesület új Utánpótlás-nevelő Centruma.

A klub használatába került épület olyan társadalmi összefogással – szülők, régi kajakosok, kenusok segítségével – újult meg, amely példaértékű lehet más egyesületek számára is.

A szeptember eleji napon a létesítmény előtt Juhász Péter, a TKKSE elnöke néhány szóval üdvözölte a vendégeket, külön gratulált a helyszínen tartózkodó, egykori tiszaújvárosi csapattársának, az olimpiai bajnok Kökény Rolandnak és Dombi Rudolfnak, valamint edzőjüknek Szilárdi Katalinnak.

Az átadóünnepségen Béke László, a TKKSE elnökségi tagja, Bardóczi Krisztián alapítótag, Ughy Imre, a MOB tagja, és Bráz György, Tiszaújváros polgármestere mondta el köszöntőjét, támogató szavait. Ők mindannyian tevékeny szerepet vállaltak a felújításban, amelybe a fiatalokat is bevonták.

Így épült a centrum:

Vaskúti István, a Nemzetközi Kajak-Kenu Szövetség első alelnöke és a magyar szövetség szakmai alelnöke kiemelte az ilyen társadalmi összefogások fontosságát a sportágban. Véleménye szerint kajak-kenu sikerei mögött az ilyen elszánt, elkötelezett, tevékeny emberek állnak.

A TKKSE idei tevékenységének hála jött létre a közeli Hajdúnánáson is egy kis kajakos csoport. A napokban Dominó Diáksport Egyesületté alakuló szervezet elnöke, Szabóné Varga Éva boldogan jelentette be rövid beszédje végén az egyesület MKKSZ-hez való csatlakozási szándékát.

Sportágválasztó népszerűsítés:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik