Sport

Újabb doppingoló olimpikon bukott le

atlétika, síkfutás (atlétika, síkfutás, )
atlétika, síkfutás (atlétika, síkfutás, )

Pozitív lett a doppingtesztje Hassan Hirtnek, a londoni olimpián 5000 méteren 26. helyen végzett francia futónak.

A 32 éves sportoló augusztus 3-án adott mintájában EPO-t találtak a szakemberek, a francia ötkarikás csapat vezetése pedig pénteken kizárta a sportolót. Hirt az 5000 m előfutamában állt rajthoz, de nem sikerült fináléba jutnia.

Ez a tizenegyedik doppingeset az olimpia alatt: korábban az 50 km-es gyaloglásban Pekingben aranyérmes olasz Alex Schwazer, továbbá Lujza Galjulina üzbég tornász, Hysen Pulaku albán súlyemelő, Tameka Williams St. Kitts és Nevis-i atléta, Viktorija Baranova orosz női pályakerékpáros, Amin Lalu marokkói 1500-as futó, Marina Marghieva moldovai kalapácsvető, Diego Palomeque kolumbiai atléta, Kissya da Costa Cataldo brazil evezős és Nicholas Delpopolo amerikai cselgáncsozó bukott le.

Korábban megszólalt a „doppingbáróként” ismert Victor Conte – anno az alapítója és a tulajdonosa volt a Kaliforniában található Bay Area Laboratory Co-operative, rövidebben BALCO nevű doppinglabornak –, aki elmondta, hiába Londonban a fokozott ellenőrzés, valószínűleg a sportolók hatvan százaléka élt tiltott szerekkel az olimpia előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik