Sport

A bronzért meccselhetnek női pólósaink

merész andrás (merész andrás, vízilabda, női vízilabda válogatott)
merész andrás (merész andrás, vízilabda, női vízilabda válogatott)

Női vízilabda-válogatottunk kikapott a spanyolok elleni elődöntőben, így a bronzmeccsen Ausztráliával találkozunk majd.

A magyar hölgyek az oroszok elleni győzelem után nagyon elszántak készültek a spanyolok elleni “visszavágóra”, ugyanis az olimpián már találkoztunk az ibériaiakkal egyszer: a csoportkörben 13-11-re kaptunk ki ellenük.

Most azonban a döntős szereplés kivívása volt a cél Merész András tanítványainak, ám a kezdés nem sikerült igazán jól: a spanyolok már 2-0-ra is elhúztak, majd az első negyed zárása előtt sikerült betalálnunk Antal Dóra révén.

Ekkor még nem volt jelentős a hátrányunk, ám a hibák már előjöttek: annak ellenére, hogy parádésan védekeztünk, a kapuban kezdő Bolonyai Flóra több könnyű lövéssel szemben is tehetetlen maradt – Merész András le is cserélte -, míg elöl egyszerűen semmi nem jött be.

A második etapban rögtön kaptunk kettőt, és hiába tudtunk valahogy mindig szépíteni, az ibériaiak már 7-4-re is megléptek. Ha pontosabban és bátrabban lőttünk volna, akkor akár az egyenlítés is sikerült volna, így azonban csak futottunk az eredmény után.

A folytatásban kicsit kiengedtek a spanyolok, így minusz egyre ledolgoztuk a hátrányunkat, ám amikor az egalizálásért úszhattunk volna fel az ellenfél kapuja elé, akkor vagy ellenünk fújtak a játékvezetők, vagy elügyetlenkedtük a lehetőséget. Az utolsó perc még izgalmas lehetett volna, ám Gangl Edina védése után nem tudtunk lövőhelyzetet kialakítani, csak az utolsó másodpercben, így Czigány Dóra gólja csak szépségtapasz volt.

A magyar válogatott 10-9-es vereségével nem jutott döntőbe. A bronzmérkőzésen majd Ausztráliával csaphatnak össze a hölgyek csütörtökön, magyar idő szerint 19:40 órakor.

Olimpiai vízilabdatorna, nők, elődöntő
Magyarország – Spanyolország 9-10 (1-2, 4-5, 2-2, 2-1)
A magyar góldobók:
Antal 2, Drávucz 2, Szűcs 2, Bujka, Czigány, Keszthelyi 1-1.


A Sport24 élő, szöveges tudósításban számolt be a mérkőzésről.

4. NEGYED

8. PERC: Az utolsó perc!! Gangl véd, jöhetünk mi. Ilyen nincs… Ellenünk fújtak. A spanyolok lepörgetik az órát. Az utoló másodpercben Czigány Dóra betalált, 10-9-re nyertek a spanyolok, így ők jutottak fináléba, míg mi a bronzért meccselhetünk.

7. PERC: Most viszont ellenünk fújnak, így nem tudjuk szorossá tenni a végjátékot egyelőre. Időkérés miatt áll a játék.

6. PERC: 8-10!!! Drávucz volt eredményes Bujka passzából! Nagyon kellett ez a gól. 2,5 perc van már csak hátra. Ezaz!!! Tarrago bombája Takács kezéről fölé vágódott.

5. PERC: Bujka lökete ismét irányt változtatott, így el sem jutott a kapuig. Szerencsénk sen úgy tűnik, mivel a kapufán csattant a lövésünk.

4. PERC: Megint jól védekeznek a spanyolok, ám ez nekünk nem olyan jó hír. Maradt a kettő közte. Nálunk kiállítás, a spanyol kispadon pedig piros lap, az egyik szakvezetőt küldték el a játékvezetők. A medencében pedig gól a spanyoloknál, Takács Orsolyáról becsorgott a labda.

3. PERC: Emberfórba kerültünk megint, ám a passzunkat leszedték a levegőből. Szerencsénkre Garcia gólja nem érvényes, mert kétméteren belül volt.

2. PERC: Harmatgyenge próbálkozás Kistelekitől, így nem tudunk felzárkózni.

1. PERC: Pareja nagy fölénnyel ért oda a labdához. Indul a hajrá, le kell dolgozni a hártányunkat! Emberhátrányba kerültünk. Hűű ez meleg volt. Tarrago lökete a kapufáról Gangl fejére pattant, majd onnan kifelé.

Már csak egy negyed van hátra, és kétgólos hátrányból kezdjük. Futunk az eredmény után, reméljük be is érjük.

3. NEGYED

8. PERC: Mindkét oldalon elveszik a labdát a bírók. Ez nem igaz!!! Drávucz úszott fel teljesen egyedül, de nem mert beúszni a kapu előterébe, ezért távolról lőtt, de a blokkban elakadt a labda. Elöl gyengék vagyunk.

7. PERC: A labda már megint nem a miénk. Támadhatnak az ibériaiak. Szerencsére felsőléc.

6. PERC: Sajnos nem jött össze az egalizálás, mivel Bujka lökete erőtlen volt. Ezt kihasználják a spanyolok, Espar újabb találatával már 9-7.

5. PERC: Drávucz!!! Ott a hetedik! Ester verve volt, a kezét is alig tudta felemelni. A mi kapunk előtt Meseguer hibázik, így az egyenlítésért támadhatunk.

4. PERC: Gangl bravúros védése!!! A magyar akciót megint megállítják a bírók, ez hihetetlen. Kicsit lejt a pálya a spanyolok felé.

3. PERC: Pechünkre Tarrago bepattintja az alsóba a labdát. Gangl nem tudott védeni, így visszaállt a kétgólos különbség. Sajnos kihagyjuk a helyzetet, oldalháló.

2. PERC: Végre mi is előnybe kerültünk. Már úgy tűnt, kiegészülnek a spanyolok, ám Bujka az utolsó pillantban két kéz fölött vágta be. Már csak egy közte!

1. PERC: Harmadszor is a spanyoloké a labda. Hátul nincs hiba, Ortiz lökete elakadt. Úúú Bujka! Remekül csavart az alsó sarok felé, de Esterről kivágódott a játékszer.

Vége a félidőnek. Eddig nem sziporkázunk, lehetne simább is. Viszont a lényeg az, hogy csak kettő a hátrányunk, ami a játék képe alapján ledolgozható.

2. NEGYED

8. PERC: Merész András kapust cserél: Gangl Edina érkezett Bolonyai helyére. Az utolsó pillantokban emeberelőnybe kerültünk, majd két másodperccel a félidő vége előtt Keszthelyi Rita éles szögből parádésan lőtte be!!! 5-7!!!

7. PERC: Sajnos 7-3. Bolonyai Flórának nagyon nem megy ma, eddig minden kapura tartó lövés bement a spanyolok részéről. Szerencsére kaptunk egy ötméterest, amit Antal Dóra kegyetlenül bezúdított. 4-7.

6. PERC: Na végre!!! Szűcs Gabriella varrta be! 3-5 az állás! Most már 3-6… Jól használták ki a fórt, Pena Carrasco szinte nullszögből volt eredményes.

5. PERC: Emberelőnyben támadhattunk. Amikor Bujka kezén volt a labda, bízhattunk a gólban, azonban a magyar válogatott tizese a felső lécet lőtte telibe.

4. PERC: Megint Bujka volt hátul az, aki megakadályozta a spanyolokat a gólszerzésben. Már csak elöl kellenek tőle a bravúrok. Közben elveszíttük a labdát egy rossz passz miatt. Bosszantóak ezek a figyelmetlenségek, főleg úgy, hogy Esparra nem figyeltünk, és remekül lehelyzete a játékszert az alsóba. 2-5 oda.

3. PERC: Na végre!!! 2-4! Kisteleki adta le remekül a labdát Szűcs Gabriellának, aki a kapus kezei alatt vágta a hálóba a labdát. Ezaz lányok, kellenek a gólok!

2. PERC: Már 3-1 a spanyoloknak. Ismét előnyből tudta Espar mattolni Bolonyait úgy, hogy Takács kezét fogták a víz alatt, így nem tudott blokkolni. 4-1…. Meseguer bikázott a hálóba, miután teljesen egyedül kapta a játékszert. Nekünk nem megy a játék, megint nem tudtunk lövésig jutni.

1. PERC: Ismét a spanyoloké a labda. Lőni azonban nem tudtak, hiszen Takács jól zárt hátul. Sajnos mi sem próbálkozhattunk, így az egyenlítés elmaradt.

Vége az első negyednek. 2-1-re vezetnek a spanyolok. Jó a meccs, jól védekezünk, viszont támadásban pontosabbnak kell lenni.

1. NEGYED

8. PERC: Keszthelyi próbálkozását fogják a védők. Egyelőre elöl pontatlanok vagyunk.

7. PERC: Érthetetlen döntés: Szűcs ment volna a labdáért, de visszahúzták, mégis ellenünk járt a szabaddobás. Közben ismét hátrányba kerültünk, de Pareja lövését ismét hatástalanítjuk. Parádésan védekezünk.

6. PERC: Kiállítás nálunk, Czigány Dórát szórták ki. A spanyolok szép adogatás után lőttek, de Bujka leszedte a levegőből a labdát. Bravó!

5. PERC: Takács a kapufát találta el, de időközben már elvették tőlünk a labdát.

4. PERC: Bujka kapta centerben a labdát, de lenyomták a víz alá. A játékvezetők sípja néma maradt. A kapunk előtt Espar magasan fölé durrantott.

3. PERC: De csak eddig!!! Antal Dóra ragasztotta a léc alá a játékszert, emberelőnyös helyzetben! 2-1-re felzárkózunk! A másik oldalon Takács Orsolya blokkolt szépen, majd a kontrából Keszthelyi lövését Ester védi.

2. PERC: Megint hátrányban védekeztünk, megint spanyol gól… Sajnos 0-2-vel kezdünk, mivel Pena Carrasco mattolta Bolonyai Flórát. Mi megint elveszítjük elöl a labdát, így még nem is próbálkozhattunk lövéssel.

1. PERC: Az Európa-bajnokságon és az olimpiai kvalifikációs tornán is nyertünk a spanyolok ellen. Remélkük most is sikerül. A ráúszásnál egyébként a spanyolok hozták el a labdát. Emberhátrányba kerültünk, és ezt ki is használta Espar: szépen helyezte le a labdát a bal alsóba (0-1). Első támadásunk nem hozott helyzetet.

“Bátran, nyugodtan, higgadtan. Mindegy mit ítéltek, hanyadik perc, hanyadik negyed, mi az állás, koncentráljatok. Ha figyelünk, akkor megnyerhetjük a meccset!” – hallatszottak a medence partjáról Merész András utolsó intelmei.

Hamarosan kezdődik a találkozó. Nagy izgalmakat várhatunk, ugyanis hasonló játékerőt képviselünk, mint a spanyolok, így bármi lehet a meccs végkimenetele.

Előzetes: Kevesen gondolták a csoportmeccsek és az oroszok elleni első félidő után, hogy a Merész-lányok ott lesznek az olimpiai torna legjobb négy együttese között. Azonban sikerült a bravúr, és a szbornaja legyőzősével már csak egy ellenfélen kell túljutniuk Drávuczéknak ahhoz, hogy bekerüljenek a döntőbe.

Spanyolország legjobbjaival kell majd szembenézniük a magyar hölgyeknek kedd este: az ibériaiakkal egy csoportban szerepeltünk, és 13-11-re vereséget szenvedtünk, pedig alig egy hónappal ezelőtt a Vodafone Kupa egyik betétmeccsén könnyen elpáholtuk őket.

Most a tét nagy, ezért biztosra vehetjük, hogy Merész András tanítványai megpróbálnak visszavágni a spanyoloknak a korábbi vereségért. Jegyezzük meg Czigány Dóra szavait, aki a negyeddöntő után nyilatkozott: “Most már nincs megállás, mindenkit legyőzünk! Igazi csapat vagyunk!”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik