Sport

Sportrajongók étlen-szomjan

olimpia (olimpia, )
olimpia (olimpia, )

Az első napokban több eseményen is panaszkodtak arra a nézők, hogy elképesztően hosszú sorok alakultak ki a vízért, illetve az ételekért. Volt, ahol hoppon maradtak a várakozók.

Megnyugodhatnak a londoni olimpia első napjaiban felháborodott nézők: a szervezők mozgóárusokkal és a készletek megsokszorozásával próbálják elérni, hogy ne maradjon senki le az eseményről, amire jegyet váltott, és mégse kelljen éheznie, vagy szomjaznia.

A megnyitón és a hétvégén rendezett versenyeken problémát okozott ugyanis a hirtelen nézői roham. Péntek este a sportolók ünnepélyes bevonulását érezték túl sokan megfelelő pillanatnak a vacsorára. Ők hosszas várakozás után legalább ehettek, a labdarúgó tornán szurkolók rosszabbul jártak: az Old Traffordon és Wembley Stadionban is elfogyott az árusításra szánt ennivaló, sőt ez utóbbiban egy ideig nem lehetett kártyával fizetni. Ami még jobban elkeseríthette a derék drukkereket, hogy sört sem tudtak már egy idő után csapolni számukra.

A díjlovaglást választóknak félórás sorok tették próbára a türelmüket, ha az irodai „kutakhoz” hasonló szerkezetekből kívántak vizet szerezni, az élelmiszerüzletekben ennél is többet, 45 percet kellett várakozni. Igaz, az előbbi volt a nagyobb érvágás a párás, meleg időben.

A rendezvényekre egyébként üres üvegeket bevihetnek magukkal a nézők, folyadékot viszont maximum egy decilitert.

A londoni olimpia szervezői mindent megtesznek azért, hogy ebből a szempontból(is) teljes legyen a sportrajongók kiszolgálása. “Tisztában vagyunk a problémákkal, és már léptünk is, hogy megoldjuk őket” – mondta Debbie Jevans, a londoni Nyári Olimpiai és Paralimpiai Játékok Szervezőbizottságának (LOCOG) sportigazgatója a BBC weboldalának.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik