Sport

Spanyol irányítóval erősített a Veszprém

chéma rodríguez (chéma rodríguez)
chéma rodríguez (chéma rodríguez)

A hispán Chéma Rodríguez az Atletico Madrid csapatától igazolt a magyar bajnoki címvédő MKB Veszprém kézilabdacsapatához.

A 2007-ig a Valladolid együttesét erősítő kézilabdázó 2008-ban és 2009-ben Bajnokok Ligája győzelemig vitte az akkor még Ciudad Realként nevezett Atletico Madriddal.

A feleségével Veszprémbe költöző 32 éves játékos 2005-ben világbajnoki címet, 2006-ban Európa-bajnoki ezüstöt, tavaly pedig vb-bronzot szerzett a spanyol nemzeti tizeneggyel.

A már új kihívásra vágyó irányító elárulta, nagyon tetszik neki a város és környezete, s felemelő szavakkal dicsérte a veszprémi publikumot. Elmondás szerint messze földön híres az a hangulat, ami a sportágat a pályán és a pályán kívül körbeveszi.

Chema Rodríguez hároméves kontraktust írt alá a csapattal, és a 25-ös számú mezt viseli majd.

Az MKB Veszprém már korábban bejelentette Cristian Ugalde és Marco Oneto, a Barcelona klasszisainak leigazolását. Nagy László jövője egyelőre még kérdéses, nem tudni, hogy most vagy jövő nyáron engedi majd el őt a katalán klub. Nemrég a nagyon tehetségesnek mondott iráni Imal Jamali is Veszprémbe írt alá.

A kispadon a spanyol Antonio Carlos Ortega ül majd a következő szezontól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik