Sport

Öngyilkos lett az egykori NFL játékos

Ray Easterling, az Atlanta Falcons korábbi védője a rendőrségi vizsgálat szerint saját kezével vetett véget életének.

A védőjátékos holttestét felesége, Mary Ann találta meg csütörtökön, richmondi otthonukban. A helyszínre érkező rendőrök a Easterling teste mellett megtalálták pisztolyát, azonban az önkezűséget nem tudták azonnal megállapítani, egészen szombatig. A városi rendőrkapitány azonban a vizsgálat lezárultával kijelentette, a Falcons egykori játékosa saját maga húzta meg a ravaszt.

Easterling 1972 és 1979 között volt az atlantai csapat safety-je, és a védelem az ő vezetésével állította fel a még ma is élő ligarekordot: az 1977-es idényben a Falcons engedte a legkevesebb pontot az ellenfeleknek, mindössze 129-et 14 mérkőzésen, ami 9,2-es meccsenkénti átlagnak felel meg.

A védő hét másik játékossal karöltve augusztusban beperelte a ligát, mert szerintük az NFL nem törődik megfelelően az agyrázkódásokkal, és nem ismeri be a kemény ütközések, és az agysérülések közötti összefüggést. Easterling özvegye szerint a játékos depressziós volt az elmúlt években, álmatlanságban szenvedett, és egyre jobban leépült szellemileg: nem tudott már megfelelően koncentrálni és rendszerezni a gondolatait.

Egy évvel korábban a Chicago Bears védője, Dave Duerson is hasonló agysérülések miatt végzett magával, igaz ő a mellkasához tartotta a puskát, hogy az agyát kísérleti célokra felajánlja, és hogy bizonyítékot találjanak a tudósok arra, hogy az agyrázkódások okozták a szellemi leépülését.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik