Sport

Kik voltak a Budapest Bank Liga 2011/2012-es szezonjának legjobbjai?

A Budapest Bank idén is a szurkolókra bízza a döntést

Záró szakaszához érkezett a Budapest Bank Férfi Kézilabda Liga 2011/2012-es szezonja, így a rajongóknak már nem kell sokat várniuk a bajnoki fináléra sem. A Budapest Bank idén is közönségszavazással fokozza a döntők előtti várakozás izgalmát, amelynek során maguk a szurkolók választhatják meg a szezon Felfedezettjét, All Star-csapatát és Vezetőedzőjét 2012. április 23-május 6. között. Az idény eddig is sok meglepetést tartogatott a rajongók számára, így összegyűjtöttük a Liga alapszakaszának legfontosabb eredményeit.

Új csapatok az első osztályban

Az első osztályban új együtteseket és egy új formációt is köszönthetett a Liga. A B. Braun Gyöngyös egy év után került vissza a legjobbak közé, és mindjárt a hatodik helyen fejezte be az alapszakaszt, a Tatai HAC pedig újoncként került az élvonalba. Idén már közös klubot alkotva játszott az FTC és a PLER: a formáció a tavalyi nyár során a két budapesti együttes fúziójaként jött létre, és  Zsiga Gyula irányításával a hetedik helyig jutott.

Még izmosabb középmezőny

A Liga középmezőnye az utóbbi években egyre erősebbé vált, ez a tendencia idén is folytatódott. A szurkolók örömére a szezon még szorosabb összecsapásokat és jó néhány váratlan fordulatot tartogatott. Az MKB Veszprém továbbra is kiemelkedik a mezőnyből, hiszen az alapszakaszban egyetlen egyszer, a Szeged otthonában kapott ki, a többi találkozót viszont megnyerte. A második helyen álló Pick Szeged edzője, Skaliczki László szépen építi a csapatot, ugyanakkor az együttes hullámzó teljesítményt nyújtott. A szegediek hazai pályán meglepték a Veszprémet, de a tavalyi Liga negyedik Tatabányától kikaptak, a feltörekvő Csurgóval pedig döntetlent játszottak. A Tatabánya Carbonex kikerült a legjobb négyből, pedig az utóbbi években mindig résztvevője volt az elődöntőnek, majd a bronzcsatának.

Két újonc a legjobb négyben

A Csurgó jelentősen megerősödött tavaly nyáron. Az előző szezont még a hatodik helyen zárta a csapat, de Bakó Botond együttese idén a klub története során először játszhat éremért. Bár megszorongathatják a Szegedet, reálisan a bronzcsatába várhatóak. Szintén újonc a Balatonfüred is: a csapat azonos pontszámmal végzett a Tatabányával, de az egymás elleni küzdelemben a fürediek bizonyultak jobbnak, így Sótonyi László csapata az alapszakaszt a negyedik helyen zárta. Mindkét együttes számára hatalmas siker az első négy közé jutás, és valószínűleg ők vívják meg a bronzcsatát is.

A döntők tehát minden bizonnyal sok izgalmas percet tartogatnak a rajongók számára, és az alapszakasz eredményei alapján biztosra vehetjük, hogy parázs küzdelmekben dől majd el a Liga első három helyének sorsa. Ha szeretné kedvenceit külön elismerésben részesíteni, akkor adja le voksait április 23-május 6. között a szezon Legjobbjaira, a Liga sztárjai az Ön szavazataira is számítanak!

További információk!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik