Sport

Kupáért mennek a lányok

Hétvégén a Győr, a Siófok, a Vác és a Békéscsaba szurkolói lepik el a győri Magvassy Mihály Sportcsarnokot. Női kézilabda MK döntő lesz.

A hivatalos nevén Duna Takarékszövetkezet női kézilabda Magyar Kupa döntőnek szombaton és vasárnap Győr városa ad otthont. A közönség “kupagyőztes” rigmusának és a kupa elnyerésén túl a minél jobb helyezés azért fontos valamennyi csapat számára, mert a következő szezon európai kupahelyeinek elosztása múlik rajta. Nem babra megy hát a játék.

Az eseményen valamennyi csapat képviseltette magát. A Budapest Bank Békéscsaba számára idén felértékelődött a Magyar Kupa, hiszen a bajnokságban a bennmaradásért küzdenek, így az, ha történetük során először bejutnának a fináléba remek gyógyír lenne a bajnoki gyengélkedésre.

A Siófok Galérius Fürdő számára már az is óriási eredmény, hogy a legjobb négy közé jutottak, míg a váciak
ifj. Németh András, technikai vezető szerint nem jóllakottak, szeretnének döntőbe jutni és ezzel biztosítani ősztől az európai kupaporondot.

Kelecsényi Ernő, a Győri Audi ETO elnöke az esélyesek nyugalmával inkább a rendezést nevezte a legfontosabb feladatnak, a legnagyobb kihívásnak: “Fontos számunkra, hogy mindannyiszor telt ház legyen a Magvassy Sportcsarnokban, így mindenkit szeretettel várunk.” A győzelem már-már magától értetődő elvárás a BL döntőre készülő csapattól. Nem csoda, az utolsó hét évben hazavitték a kupát. Az erőviszonyokat nézve nem kell nagy jóstehetség: idén is így lesz.

Duna Takarék Női Magyar Kupa négyes döntő – program:
Április. 21. szombat:
14:00 Váci NKSE–Budapest Bank-Békéscsabai NKSE – TV: SportKlub
16:00 Siófok KC–Győri Audi ETO KC – TV: SportKlub
Április. 22. vasárnap:
09:45 Bronzmérkőzés – TV: SportKlub 
12:00 Döntő – TV: RTL Klub
Jegyinformáció:

Ülőhely: 1500 forintos napijegy, amellyel szombaton és vasárnap is két-két találkozó tekinthető meg.
Állóhely: 1000 forint és szintén napi két meccsre érvényes.
Jegyvásárlás a helyszínen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik