Sport

Meglepetés Szegeden: előnyben az Eger

A vízilabda OB I.-ben az alapszakaszban remeklő Szegeden 14-11-re kikapott odahaza a bajnoki címvédő ZF-Egertől.

A Szeged és az Eger nemcsak a bajnokságból ismeri jól egymást, hanem a Bajnokok Ligájából is, hiszen a magyaros csoportban, ahol a Vasas is szerepelt, kétszer találkoztak ebben a szezonban. Mindkét alkalommal a Szeged nyert.

Vincze Balázs együttese egyetlen alkalommal sem kapott ki a bajnokságban a szegedi sátortetős uszodában, egészen kedd estig. Egykori mestere, Gerendás György leckéztette meg a fiatal trénert, 14-11-re ugyanis az Eger nyerte a Vodafone OB I. első elődöntőjét.

Az első negyed végén még a Szeged vezetett 3-2-re, de aztán a nagyszünetre sikerült egyenlítenie az Egernek (6-6). Hosnyánszky és Varga II Zsolt remekelt a vendégeknél, Szécsi is jól védett, 11-7-es előnybe került a hevesi csapat az utolsó negyedre.

A Szegednek semmi sem sikerült, az Egernek sok minden, Graham gólja például akkor esett, amikor már tanácstalan volt a légiós és rálőtte, a labda Baksa karjai között úszott a kapuba. Ekkor már 13-8-ra ment a ZF Eger.

A végén megtartották előnyüket, és már csak egy győzelem kell az Egernek ahhoz, hogy döntőbe jusson. A Szeged elvesztette pályaelőnyét.

Eredmény – vízilabda Vodafone OB I.
A Híd Szeged Beton – ZF Eger 11-14
A párharc állása: 1-0 az Eger javára.

A 11. helyért, 1. mérkőzés:

BVSC-Zugló – PVSK-Fűszért 6-4 (0-1, 3-0, 1-1, 2-2)

Az 5-8. helyért, 1. mérkőzés:

Debrecen – FTC-Fisher Klíma 10-6 (3-1, 4-1, 1-2, 2-2)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik