Sport

11 meccs után kapott ki a Pittsburgh

A Philadelphia a hosszabbításban győzte le a Pittsburgh gárdáját az NHL legutóbbi játéknapján, így véget ért a Penguins veretlenségi szériája.

A vendég Pingvinek két negyed után már 2-0-ra vezettek Adams és Malkin góljaival, így a záró harmad előtt már-már borítékolni lehetett, hogy összejön a Pittsburgh újabb győzelme. Ehhez képest a Flyers magára talált és öt perc alatt ledolgozták hátrányukat: előbb Timonen emberelőnyből, majd Hartnell mattolta Fleuryt, így 2-2-t mutatott az eredményjelző a lefújás pillanatában. Sokáig úgy tűnt, a hosszabbítás sem dönt a győztes kilétéről, de három másodperccel a vége előtt Hartnell megszerezte második találatát (2-3). Győzelmével a Philadelphia megszakította a Penguins tizenegy meccs óta tartó veretlenségi szériáját.

Chicagóban könyned hazai győzelem született a Washington Capitals ellen, Andrew Shaw két góljának köszönhetően, míg az Anaheim 1-0-ról bukta el 3-1-re a Nashville elleni találkozót. A Winnipeg Jets 3-2-vel vágott neki az utolsó játékrésznek, azonban a Carolina nyolc perc alatt fordítani tudott a 37 percnyi kiállítást hozó mérkőzésen.

Két mérkőzésen csak a szétlövés tudott dönteni: az Oilers otthonában 2-2-vel zárult a rendes játékidő, a rávezetések során pedig a hazaiak közül csak Gagner talált a hálóba, míg a másik oldalon ketten is. A Calgary-Columbus meccsen 1-1 után jöhetett a szétlövés, ahol csak a negyedik párban szereplő Cam Atkinson volt eredményes (1-2).

Eredmények – NHL
Philadelphia Flyers – Pittsburgh Penguins 3-2 /hosszabbítás után/
Chicago Blackhawks – Washington Capitals 5-2
Calgary Flames – Columbus Blue Jackets 1-2 /szétlövés után/
Edmonton Oilers – Phoenix Coyotes 2-3 /szétlövés után/
Anaheim Ducks – Nashville Predators 1-3
Winnipeg Jets – Carolina Hurricanes 3-4

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik