Sport

Megműtötték az olimpiára készülő evezősünket

Térdműtéten esett át Simon Béla, aki a londoni olimpiára Juhász Adriánnal a kormányos nélküli kettesek között szerzett kvótát.

A magyar szövetség tájékoztatása szerint a Szolnoki Főiskola-Tisza Evezős Egylet sportolója az orvosi beavatkozás miatt megszakította tavaszi alapozó edzéseit, és néhány hét kényszerpihenőre szorul.

“Három helyen volt többlet a térdemben, ami folyamatos gyulladást eredményezett. Hosszú ideje futni sem tudtam, szerencsére az evezés nem terhelte úgy, hogy azt is mellőzni kelljen. A fájdalom hátráltatott a felkészülésben, ami remélhetőleg most már zavartalan lesz” – mondta a február végi ergométeres országos bajnokságon ezüstérmes Simon, aki saját bevallása szerint évek óta térdfájással küzdött és tizenegyféle gyógyszert szedett rá.

Hozzátette, várhatóan két hétig nem használhatja a bal lábát, de felsőtestre súlyzózhat, ezzel is segítve, hogy a kimaradt időszakban formában tartsa magát.

“Remélem, három hét múlva ismét teljes erővel rójuk a kilométereket a vízen és készülünk az első Világkupára, amely Belgrádban lesz május elején” – nyilatkozta Simon.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik