Sport

Káosz – döntetlen – óvás a Szeged – Honvéd rangadón

A találkozón, másfél perccel a vége előtt, a fővárosiak megszerezték hatodik góljukat, ám utólag - a zsűri hibája miatt – ezt elvették a sípmesterek.

A-Híd Szeged Beton – Groupama Honvéd 5-5 (1-0, 1-2, 2-1, 1-2)

Vodafone férfi vízilabda OB I. 18. forduló.
Újszegedi Sportuszoda, 500 néző.Vezette: Marosvári Attila, Székely Balázs.

A-Híd Szeged Beton: Baksa – Kiss Cs. 1, Kunac, Turzai, Kayes, Török 1, Hegedüs. Csere: Varga, Molnár T. 1, Juhász, Younger, Somogyi 2, Bálint. Edző: Vincze Balázs

HONVÉD: Gergely – Tóth M., Gór Nagy, Salamon 1, Mátyás, Hárai 3, Szivós. Csere: Jansik 1, Hangody Gy., Kovács P., Kovács Cs. R., Angyal, Hangody L.,Lévai. Edző: Vad Lajos

Emberelőny: 9/2 ill. 10/3

Ötméteres: 1/1 ill. –

Kipontozódott: Angyal (26. perc)

 

17 meccs: 14 győzelem, 2 döntetlen, 1 vereség. Ezzel a mutatóval vágott neki a listavezető A-Híd Szeged Beton a Honvéd elleni, kedd esti partinak. A vendégek mérlege sem volt sokkal rosszabb a találkozó előtt, ám a három fiaskó miatt – ekkor – csak a tabella negyedik helyét birtokolhatta a fővárosi alakulat. Mindennek ellenére a forduló rangadója címet érdemelte ki az újszegedi Sportuszodában rendezett összecsapás.

 

Gólszegény kezdés, majd egy kétes játékvezetői döntés, amely tönkre tette a hangulatot. Így foglalható össze a presztízscsata, amely az 5 -5-ös döntetlen ellenére sem jelentett egyik félnek sem felhőtlen örömet.

Az ob I 18. fordulójának rangadóján – a második negyed hajrájáig – mindössze a szegedi Kiss Csaba büntetőből szerzett találatát jegyezhettük. A folytatásban rengeteget hibáztak a csapatok: kihagyott fórok, érthetetlen labdaeladások borzolták az edzők idegeit.

Mintegy másfél negyedet kellett várni, amíg végre megérkezett az igazi vízilabda az újszegedi Sportuszodába. Hárai Balázs ejtés góllal egalizálta az eredményt, majd Molnár Tamás átlövés gólja juttatta ismét vezetéshez a vendéglátókat. A nagyszünet előtt Hárai még egyszer megzörgette Baksa hálóját így 2 -2-vel vonultak az öltözőbe a csapatok.

A harmadik negyedben jött el a mi időnk:  Török Béla és Somogyi Balázs is eredményes volt, így 4–2-re meglépett a betonos alakulat. Ám korántsem volt vége itt a meccsnek! Hárai ismét felzárkóztatta a fővárosiakat, majd öt perccel a mérkőzés lefújása előtt Jansik Áron egyenlített. Sőt! A Salamon Ferenc jóvoltából a vezetést is átvették a vendégek.

Vincze Balázs együttese azonban – bevetve utolsó tartalékait -, és Somogyi fórból egyenlített.

Két perccel a meccs vége előtt a Honvéd kettős emberelőnybe került, amelynek a végén ismét Hárai keze villant. Hiába örültek azonban a vendégek, a zsűri hibájából ugyanis az egyik kiállított játékos nem jöhetett időben vissza, így hosszas tanácskozás után úgy döntöttek: újrajátsszák a szimpla fór utolsó tizenöt másodpercét. Hárai – ahogy az már ilyenkor lenni szokott – ezúttal nem tudott élni a lehetőséggel. Az utolsó másfél perc már nem hozott változást, így 5 -5-ös döntetlennel zártak a csapatok.

A találkozót követően Novák Ferenc, a Honvéd szakosztály-igazgatója a meccset közvetítő SportKlubnak adott interjújában elmondta: bírói műhiba miatt megóvják a találkozót.

Baksa László, az A-Híd Szeged Beton válogatott kapusa: Ami a Partizan ellen sikerült, az most a Honvéd ellen nem. Négy kettőnél kellett volna jobban összpontosítanunk, mert ha akkor lövünk egy gólt, akkor már biztos nem tudtak volna felzárkózni Háraiék. Nagyon sokat hibáztunk, és emiatt hullajtottunk pontot. Ez pedig nem jött igazán jól, mert így megnehezítettük a helyzetünket: valószínűleg a Vasast idegenben kell legyőznünk az alapszakasz győzelemhez. Az óvásról pedig annyit: ha a Honvéd megteszi, állunk elébe! Döntsön a szövetség!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik