Sport

Rekordot döntött a Miami Heat

A tavaly nagydöntős Miami két statisztikát is átírt az észak-amerikai profi kosárlabdaliga keddi játéknapján.

Az Indianapolisban diadalmaskodó Heat 33 éve az első csapat, amely három egymást követő napon győzött idegenben.

Sőt, 42 éve fordult elő utoljára, hogy egy együttes sorozatban három idegenbeli meccsét is kétszámjegyű különbséggel nyerje meg. A legjobb pontszerző ezúttal is LeBron James volt, 23 pontig jutott. A hazaiaknál a 14 pontos West állt a pontszerző lista legelején a találkozó után.

A listavezető Oklahoma City öt napon belül másodszor is legyőzte a Utah Jazzt, és sorozatban nyolcadik hazai sikerénél tart, amire még nem volt példa azóta, hogy a klub átköltözött Seattle-ből 2008-ban.

A tavaly alapszakaszgyőztes Chicago az előző szezon legjobbjává választott és jelenleg sérült Derrick Rose nélkül is legyőzte a Sacramentót. Ezzel a Bulls biztosan keleti éllovas lesz a jövő hétvégi, orlandói All Star-gála idején, azaz a keleti válogatott kispadján a chicagói Tom Thibodeau ül majd.

Tovább tündököl az NBA új csillaga, a New York-i Jeremy Lin. A liga első tajvani származású játékosa győztes triplát dobott egy másodperccel a torontói meccs vége előtt, s összességében 27 ponttal és 11 lepattanóval zárt. A sorozatban hatodszor győztes Knicks ásza csak másfél hete tagja a kezdőcsapatnak, és pénteken például 38 pontot szórt a Los Angeles Lakersnek.

A Heat először az Atlanta, majd a Millwauke otthonában győzött a Pacers elleni siker előtt.

Egy nagy játékos nagy bejelentése
Az idény végén visszavonul Ben Wallace, a Detroit Pistons kiváló védekező játékosa.
A 37 éves kosaras a liga történetében egyedüli módon 1055. mérkőzésén lépett pályára annak ellenére, hogy az amatőr kiválasztáson (a drafton) nem kellett egyetlen csapatnak sem. Négyszer választották az NBA legjobb defenzív játékosának, míg 2004-ben bajnok lett a Detroittal.
A pontgyártásban nem jeleskedett, ám a lepattanó szedésben és a dobásblokkolásban a legjobbak közé tartozott, mindkét mutatóban például az első lett a 2001/02-es évadban.

Remek meccset játszott a Portland és a Wizzards is, utóbbi csapat 2005. március 28. óta először nyert a Portland otthonában, a Rose Gardenben. A találkozón 233 pont született.

A Washington és a Portland gólgazdag meccse:

A Miami győzelme Indianapolisban:

Eredmények – NBA, keddi játéknap
Indiana Pacers – Miami Heat 90-105
Toronto Raptors – New York Knicks 87-90
Detroit Pistons – San Antonio Spurs 95-99
Chicago Bulls – Sacramento Kings 121-115
Memphis Grizzlies – Houston Rockets 93-83
Oklahoma City Thunder – Utah Jazz 111-85
Denver Nuggets – Phoenix Suns 109-92
Portland Trail Blazers – Washington Wizards 109-124
Los Angeles Lakers – Atlanta Hawks 86-78

Ajánlott videó

Olvasói sztorik