Sport

Nehéz meccsen nyert a Kosársuli

A Nagykőrösi Sólymok ellen nem volt könnyű dolguk Utasiéknak, csak az utolsó negyedben dőlt el, hogy ki nyeri meg a rangadót.

Elég álmosan kezdődött az összecsapás. A vendégek szerezték az első pontokat. Egyik csapatnak sem ment túl jól a dobás, Vas és Mócsai tartotta a lelket társaiban, sőt 10-8-nál már hazai vezetést mutatott az eredményjelző. A nagykőrösiek gyorsan kiegyenlítettek előny azonban gyorsan elolvadt, így rögtön időt is kért dr. Elek András. Bartucz beállítása sokat lendített a védekezésen. A kisszünet előtt végül Vejinovicsék hagyhatták el 3 pontos előnnyel a játékteret.
Már az első 10 percben is feltűnő volt, hogy Utasi folyamatosan körbe „autózta” ellenfelét, nem volt ez másképp most sem, sokszor csak faulttal tudták megállítani. Nagyon kiegyenlítettek voltak az erőviszonyok, újra hátrányba került a Kosársuli. Vas Pétert továbbra sem tudták tartani, de ez egyelőre csak arra volt elég, hogy egál maradjon a parti, ahhoz hogy elhúzzanak a kék-sárgák öt Vasra lett volna szükség.  Úgy tűnt, hogy sikerül egy kicsit elszakadni a félidő végére, de 35-30 után zsinórban 5 pontot szereztek a Sólymok. 
Kukla büntetőjével két pontra nőtt a hazai vezetés, de Lakosa hármasával megfordult az állás. Ezután sokáig egyszer az egyik, egyszer a másik gárda szerzett kosarat. Vas Péter továbbra is kitűnően célzott, de így sem sikerült nagyon elhúzni. Bartucz újra a pályán, valamelyest kiegyenlítődtek az erőviszonyok a palánk alatt.  Utasival továbbra sem bírt Horváth Viktor, így a rutinos kosaras gyönyörű labdákat tudott osztogatni. Mindkét csapat rengeteg hibát vétett, sokszor úgy lehetett érezni, hogy álló háború zajlik a küzdőtéren. Kezdett megnyugodni az EnterNet, a zárójátékrész előtt 54-46-ra vezettek Kukláék.
Nem adták könnyen magukat Lakosáék, így valamelyest közelebb kerültek a Vásárhelyhez.  Idegesen játszottak a csapatok. Újra izgalmasnak ígérkezett a végjáték, pontra öt pontra jöttek fel a vendégek. Mócsai újra játékba lendült: gyorsan szerzett egy labdát és Czibere gólpasszából dobott egy ziccert is. Házi Rolanddal nem tudtak mit kezdeni, újra értékesített egy közelit. Úgy tűnt eldől a mérkőzés sorsa, 12 pontra nőtt a differencia, és lényeges változás már nem is történt. Az EnterNet Vásárhelyi Kosársuli megszerezte szezonbeli hetedik győzelmét, és egy helyet javítva felzárkózott a tabella ötödik helyére.
EnterNet Vásárhelyi Kosársuli – Nagykőrösi Sólymok 77-65 (22-19, 15-17, 17-10, 23-19)
Hódmezővásárhely, Hódtói Sportcsarnok, 600 néző. Vezette: Balogh, Bogárdi, Mester
Kosársuli: Vejinovics 5, UTASI 12, Mócsai 9, VAS 20/9, KUKLA 7.
Csere: Szilágyi -, Kis 2, Czibere 13/3, Schéda-, Czuprák -, BARTUCZ 9.
Edző: dr. Elek András
Dr. Elek András: „A vártnál nehezebb mérkőzésen sikerült nyernünk, ez a fantasztikus közönségünk támogatása nélkül nem jöhetett volna össze.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik