Sport

Ez a világ leggyorsabb gólja

Peter Sivak, a szlovák Extraligában szereplő Zilina jégkorongozója négy másodperc alatt talált be.

Zilina-Poprad meccset rendeztek a szlovák élvonalban a minap, a hazaiak már 3-0-ra is vezettek, de végül csak büntetőkkel sikerült megnyerni a találkozót 4-3-ra. Na de nem emiatt marad emlékezetese az összecsapás, hanem az első találatnak köszönhetően.

A Zilina hozta el a kezdő korongbedobást, a pakk Peter Sivakhoz került, aki bevitte azt a vendégek harmadába és lövésre vállalkozott, a játékszer pedig utat talált a hálóba – mindössze négy másodperc alatt. Ez a Guiness-rekordok könyve és a Nemzetközi Jégkorong Szövetség (IIHF) erre vonatkozó statisztikája szerint is a világ leggyorsabb gólja volt.

Sivak villámgólja:

Korábban öt szekundum volt a csúcs, mindegyik a tengerentúli profiligában született: Alekszandr Mogilnij (Buffalo Sabres) 1991-ben, Doug Smail (Winnipeg Jets) 1981-ben, Bryan Trottier (New York Islanders) pedig 1984-ben hajtotta végre ezt a bravúrt. Európában hat másodperc volt a rekord, ez a MoDo hokisához, Magnus Wernblomhoz köthető.

A jegkorong.blog.hu cikke szerint ugyanakkor lehetséges, hogy ezt a találatot öt másodpercnek könyvelik el, akkor „csak” rekordbeállításról és európai csúcsról beszélhetünk.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik