Sport

Munkával ünnepel a pólóválogatott

Január 7.-én Kemény Dénes tanítványai megmérkőznek az aktuális világbajnokkal.

A londoni olimpia miatti programzsúfolódás miatt idén január 16-31. között Eindhovenben rendezik a Férfi- és női vízilabda-Európa-bajnokságot. A kontinensviadalt megelőzően január 6-8. között egyfajta ráhangolásként a székesfehérvári, Csitáry uszoda ad otthont a hagyományos VOLVO Kupának, így csapataink teljes készültségben, edzéssel töltik az ünnepeket is.

A válogatott honlapja szerint a magyar férfi válogatott  az olasz, a kanadai és a német nemzeti csapattal mérkőzik meg. Ne feledjük, 2011-es Sanghaji úszó- és vízilabda-világbajnokságon az olasz csapat Alessandro Campagna vezetésével aranyérmet nyert, így a VOLVO Kupák történetében első alkalom, hogy Magyarországra látogat az aktuális világbajnok , így az olaszok elleni mérkőzés kiváló felmérő lesz az Eb előtt.

Nem mellesleg a magyar-olasz pólómeccsek komoly történelemmel bírnak. A két ország vízilabda válogatottja 1923-ban találkozott először, és az azóta lejátszott 132 összecsapás közül 79 magyar, 37 olasz győzelemmel ért véget, míg 16 alkalommal döntetlenre végeztek a csapatok. Legutóbb 2010-ben Zágrábban, az Európa-bajnokság elődöntőjében 10-8-ra vertek minket.

A VI. VOLVO Kupa műsora

január 6. péntek

18,30 Olaszország – Németország
20,30 Magyarország – Kanada

január 7. szombat

18,30 Németország – Kanada
20,30 Magyarország – Olaszország

január 8. vasárnap

9,00 Kanada – Olaszország
11,00 Magyarország – Németország

Ajánlott videó

Olvasói sztorik