Sport

Mi kerül a szurkolók karácsonyfája alá?

Péntek este a Pécs látogat Újszegedre

Olyan meccs következik ma este az újszegedi sportcsarnokban, ami még nem volt. Na, nem azért mert a Pécs még nem játszott volna Szegeden. Játszott, sőt ki is kapott az előző idényben Szegeden. Akkor hát mitől különleges ez a mai meccs?

Abban, hogy amennyiben a mieink győznek, helyet cserélhetnek a vendégekkel, s mivel a Mecsek aljiak jelen pillanatban a tabella nyolcadik helyén állnak, míg a szegediek kilencedikek, úgy az új klub fennállása óta először kerülne az „Ígéret földjére”, vagyis a legjobb nyolc közé. Amennyiben ezen pozíciót meg tudná tartani a Szedeák, akkor nem a kiesés elkerülése, hanem a bajnoki cím megszerzése lehet a cél. Természetesen a két véglelet írtam le. Hisz a szegedi alakulat ahhoz túlságosan jó, hogy kiessen, és persze túlságosan szerény büdzsével rendelkezik, hogy bajnok legyen, de a bajnokság rájátszásában ez a két kategória létezik.

Na, ne szaladjunk úgy előre, mint a két roma, Akik a hurkán veszekszenek és még a disznó sem az Övék, térjünk csak vissza a ma esti meccsre.

Tanács Attila kiheverte a bokasérülését, s már Nyíregyházán is pályára lépett. Kidőlt viszont vírusos megbetegedés miatt Nebojsa Dukic, a csapat egyetlen hatékony ötöse. Persze Nebót ismerve semmi sem tarthatja vissza a pályára lépéstől, csak is az ágy. Ha lábra tud állni szerelést ölt. Az persze más kérdés, hogy hány egységgel lesz jobb az erőnléte az őszi légyénél.

Viszont a többiek alig várják a harcot, mert szeretnének szép karácsonyi ajándékot adni a szeretett közönségüknek. Mi pedig kedves szurkoló társak, ha lehet, lepjük meg a fiúkat a tömött lelátók látványával. Mert mi mást is csinálhatnánk pénteken este?

Ajánlott videó

Olvasói sztorik