Sport

Cotto lezúzta Margaritót

WBA nagyváltósúlyú címmeccsén Miguel Cotto küzdelmes összecsapáson Antonio Margarito sérülésének köszönhetően technikai K.O.-val nyert.

A profi ökölvívás egymást talán legjobban utáló párosa, a címvédő puerto ricói Miguel Cotto és a mexikói Antonio Margarito csapott össze a New York-i Madison Square Gardenben.

A küzdelemnek gazdag előélete volt. A két bunyós 2008-as találkozóját Margarito nyerte, ám győzelmének értékét gyakorlatilag a nullára csökkentette, amikor 2009-ben a Shane Mosley elleni meccs előtt lebukott a szabályosnál keményebb bandázsával.

Cotto ezek utén nemes egyszerűséggel gipszkesztyűnek nevezte azt, amit Margarito az öklén viselt akkoriban, és persze vereségét is arra fogta, hogy a mexikói ellene is szabálytalan felszereléssel állt ki 2008-ban.

Margarito Cottót családverőnek, bűnözőnek titulálta, utalva a puerto ricói összezörrenésére a nagybátyjával.

A szakma Cotto győzelmét várta, annál is inkább, mert a Pacquiao ellen elvesztett meccsén (ami előtt egy szabálytalan sportitalt nem engedtek neki meginni) ronda szemsérülést összeszedő Margarito azóta is napszemüveg mögé rejti látószervét, mert az nem jött teljesen rendbe.

Ennek ellenére vállalta a mérkőzést, ami Cotto nem túl markáns, de észrevehető fölénye jegyében zajlott. A puerto ricói ütései a 7. menetben megtették hatásukat, Margarito jobb szeme kezdett eltűnni egy rohamosan duzzadó dudor alatt.

A 10. menetben hosszas tanakodás és vizsgálodás után nem engedték tovább harcolni Margaritót, Cotto megvédte címét és visszavágott a három évvel ezelőtti vereségért.

Margarito álma szertefoszlik:

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik