Sport

Tipsarevic nyerte a szerb házidöntőt

Az első kiemelt Janko Tipsarevic legyőzte honfitársát, a címvédő és második kiemelt Viktor Troickit a moszkvai ATP-torna döntőjében.

A nemrégiben első ATP-címét begyűjtő, Top10-et ostromló, és az év végi, londoni vb-indulást megcélzó Tipsarevic egész mérkőzésen agresszívabban, bátrabban, magabiztosabban játszott, négyszer is elvette ellenfele adogatását, és simán nyert két szettben.

Az ATP történetének első szerb-szerb döntője volt ez, és meglepő módon, nem volt szükség létrejöttéhez a világelső Novak Djokovicra, aki sérülés miatt egyhónapos pihenőt tart éppen.

Eredmény – ATP-torna, Moszkva (725 ezer dollár)
Döntő:
Tipsarevic (szerb, 1.) – Troicki (szerb, 2.) 6-4, 6-2

 

Monfils tornagyőzelemmel hangolt a budapesti Tennis Classics-ra

A világranglista-10. Gael Monfils három játszmában győzte le Jarkko Nieminent Stockholmban, vasárnap.

Az első kiemelt francia esélyeshez méltóan verte a stockholmi torna fináléjában harmadszor is elbukó finnt (2001, 2006, 2011). Így, a második szettbeli megingásától eltekintve, impresszív teljesítménnyel készült fel jövő heti, budapesti fellépésére, amikor több nagy sztárral együtt pályára lép a negyedik Tennis Classics-on (többek közt fellép még: Krajicek, Santoro, Kafelnikov, Ivanisevic, Verdasco). Monfils idei első trófeája volt ez. Összességében a negyedik, profi pályafutása során.

Eredmény – ATP-torna, Stockholm (600 ezer dollár)
Döntő:
Monfils (francia, 1.) – Nieminen (finn) 7-5, 3-6, 6-2

Ajánlott videó

Olvasói sztorik