Sport

Kárai Tamás a 2. az időmérőn az autókrossz Eb-n

Az autókrossz Eb nyirádi futamán a karosszériás autók időmérőjén a cseh Vaclav Fejfar két századdal előzte meg az Eb-értékelésben élen álló Kárai Tamást.

Szombaton 14 ország 84 versenyzője kezdte meg a versengést az autókrossz Európa-bajnokság nyirádi futamán: a karosszériás autók időmérőjén a cseh Vaclav Fejfar végzett az élen, mindössze két századmásodperccel megelőzve az Eb-értékelésben élen álló Kárai Tamást.

Lajos Gyula az ötödik, Révész Tamás a kilencedik, Emődi János a tizenötödik, Pallay-Bozsák Csaba pedig a tizenhatodik helyen fejezte be a kvalifikációt.

A legnépesebb, Buggy 1600 kategóriában a luxemburgi John Lagodny bizonyult a legjobbnak két cseh versenyző, Nosalek és Musil előtt. A magyarok közül a kétszeres junior Európa-bajnok Szabó Krisztián a hetedik, Brezovszki Sándor a 21., Ábrahám Károly a 22., Radák Attila a 28., Klenáncz József pedig a 29. pozícióban zárta a napot.

A Super Buggy kategóriában a német Bernd Stubbe zárt az élen a holland Glenn Van Rosmalen és Marek Stloukal előtt.

Vasárnap reggel 9 órakor kezdődnek az előfutamok az Eb-n –  amelynek hatodszor ad otthont a Veszprémhez közeli pálya -, 14 óra 30 perckor Besenyei Péter műrepülő világbajnok bemutatójára kerül sor, majd 15 órától a döntőkkel zárul a program.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik