Poszt ITT

Egri Viktor: Puhl Sándor Bíró Akadémiát Felcsútra

Egri Viktor
Egri Viktor

a Digisport kommentátora. 2017. 04. 20. 14:06

Korábban a témában:

Kedves barátaim!

Az állam futballal kapcsolatos adósságai egyre csak nőnek. Mint a rossz időben felvett svájci frank hitel.

Az avatatlan szemlélődő (Magyar Közlöny- és hírolvasó), azt hihetné, hogy ennél több stadiont és futball akadémiát nem bír el a Föld a hátán, és így sokat már nem lehet tenni, de tegnap mindannyian megbizonyosodhattunk a további lépések szükségszerűségét illetően.

Sőt, feladataink egyre csak szaporodnak, a már eddig is elvégzett mérhetetlen mennyiségű munka ellenére is!

Mert van-e futball játékvezető, asszisztens, alapvonali asszisztens, negyedik játékvezető, játékvezető ellenőr és szövetségi delegált nélkül? Aligha!

És kell-e Kassai Viktor csapatának keddi produkciója után indokolni a játékvezető-, asszisztens-, alapvonali asszisztens-, negyedik játékvezető-, játékvezető ellenőr- és szövetségi delegált-képzés szükségességét.

Nem engedhetjük meg magunknak, hogy az egyre feljebb és feljebb ívelő magyar futball virágzó fénynyalábjára árnyékként telepedjen rá a nagy nyilvánosság előtt elkövetett tévedések fekete fellege! Lesek és kiállítások állnak lesben, hogy csapdába ejtsék az Aranycsapat és a Szent Bal Puskás-körmenet országának nemzetközi hírnevét!

Egy ország, amelynek saját futball Nagykövete, és -hagy mondjam- saját labdarúgás-miniszterelnöke van, nem habozhat, amikor az európai tekintély a tét, ezért bejelentem a Játékvezetői Akadémiai Rendszer megalapítását!

A Puhl Sándor Bíró Akadémia alapkövét ezennel elhelyezem Felcsúton, és a szakszerű képzés kidolgozásával megbízom a névadót!

Annyit előzetesen kijelenthetek, hogy nem hagyjuk magunkat, és megbeszéléseink konklúziójaként külön iskolák termelik majd a játékoskijáró felőli bal oldali -bár helyesebb úgy, hogy a játékoskijáróval szembeni oldalról nézve jobboldali- asszisztenseket és a jobb oldaliakat. Ebből is látszik, hogy mindenki jobboldali, csak jó helyről kell hozzá nézni! Külön tantárgyban tervezzük oktatni a negyedik játékvezetők akadémiáiban a digitális táblán a hosszabbítás idejének beállítását, az asszisztenseknél a hálóellenőrzést és a helyes zászlótartást, az alapvonali asszisztensek esetében a másfelé nézést, a delegált-képzésnél a mértéktartó pogácsa fogyasztást, és az előző időszak kellemetlen tanulságaiból kiindulva, tervezzük a sípok helyettesítését cintányérral, esetleg nagybőgővel. Ebből is láthatják, hogy ebbe -az eddig nem sejtett- harcba sem fegyvertelenül, hebehurgyán kezdünk bele, és minden reményünk megvan a győzelemre!

A Puhl Sándor Múzeum is megnyílik az azonos néven tervezett akadémia területén. A szakma kulturális emlékhelyének szánt intézményben helyesen megítélt leshelyzetekről készült olajfestmények mellett, Puhl Sándor által használt sárga és piros lapok és söralátétek is megtekinthetők lesznek.

A labdarúgó akadémiák eddigi sikerességének tapasztalatait szem előtt tartva egy-egy videóbíró-gyár és góltechnológia-üzem felépítésére is közbeszerzési pályázatot írunk ki. Biztos, ami biztos.

Köszönöm a figyelmüket!

vissza a címlapra

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

MALAGA, SPAIN - MAY 21: Head Coach, Zinedine Zidane of Real Madrid celebrates their championship with his players after the La Liga final match between Malaga and Real Madrid at La Rosaleda Stadium on May 21, 2017 in Malaga, Spain. Burak Akbulut / Anadolu Agency
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
24-logo

Engedélyezi, hogy a 24.hu értesítéseket
küldjön Önnek a kiemelt hírekről?
Az értesítések bármikor kikapcsolhatók
a böngésző beállításaiban.