Poszt ITT

Tiltsunk be minden puskát, de azért építsünk lőtereket 27 milliárdból

Elképesztő zavar van a fejekben arról, hogy mit is kezdjünk a magyarországi fegyvertörvényekkel. Belharc van, ez nyilvánvaló, de hogy irányítják a két érdekcsoportot, ami egymásnak esett, a nyilvánosság számára nem látható. Ellentétben a totális káosszal.

Nemrég napvilágot látott a sportlövészet teljes ellehetetlenítését célzó fegyvertörvény-tervezet. A dokumentum szerint minden jelenleg újonnan vagy használtan forgalomban levő öntöltő pisztolyt, puskát betiltanának és elkoboznának, mert lényegében mindegyikhez gyártanak vagy gyártottak 10 darabnál nagyobb kapacitású tárat.

Ha a törvény keresztül megy, akkor egyszerre sikerül megszívatni

  • a polgári vagyonvédelmi cégeket,
  • a természetvédelmi szolgálatokat,
  • sport- és hivatásos vadászokat,

a sportlövészetet pedig gyakorlatilag betiltják.Ha el is tekintünk attól, hogy korántsem biztos, hogy az összes fegyvert beszolgáltatják a háborgó lövészek, vagy hogy a törvény kicsit sincs harmóniában az EU-s jogszabályokkal, izgalmasabb, ha csak egy, nem paragrafusszagú bejelentésre fókuszálunk a tavalyi évből.

Fotó: Jászberényi Sándor

A Honvédelmi Minisztérium ugyanis tavaly bejelentette, hogy a kormány a jelenleg körülbelül 150 aktívan működő lőtér mellé további 197-et hoz létre, „hogy a sportlövészet gyakorlása minden járásban elérhetővé váljon az ország lakossága számára”.

A „lőtérfejlesztési program” ötlete végigrohant az egész magyar médián, hamar meglett a forrás is: 27 milliárd forintot költenének erre.

Anélkül, hogy frappáns megjegyzéseket tennénk csak arra, hogy mire lehetne inkább elkölteni ezt a pénzt vagy éppen ellenkezőleg, mennyire lenne fontos a polgári védelem képzése az új geopolitikai helyzetben, elég, ha csak a következőt képzeljük el: a dolgok jelenlegi állása szerint megépül a 197 további lőtér és párhuzamosan életbe lép a fegyvertörvény módosítása is. Csilivili, szuper, szép új lőterek lesznek mindenfelé az országban, modernek és hangszigeteltek, minden EU-elvárásnak megfelelők, ahol a rendvédelmi szervek tagjai, az olimpiai sportlövészek és a lövészet iránt érdeklődő honpolgárok
mindannyian sakkoznak, merthogy mást nem fognak tudni csinálni, az tuti!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik