Poszt ITT

Az MTVA kezdhetné mondjuk azzal, hogy elzavarja ifjabb Knézyt

Azt állítja, adáshiba akadályozta abban, hogy megemlítse a menekült úszólány nevét. Meg amúgy sem volt számára fontos a futama.

Hosszasan magyarázza ifjabb Knézy Jenő és az MTVA, hogy a köztévé élő közvetítésben miért nem említették meg név szerint az olimpián induló menekült sportolók egyik legismertebb képviselőjét, a 18 éves Yusra Mardinit, aki megnyerte a 100 méteres pillangóúszás egyik előfutamát szombaton. Az MTVA szerint:

Megint úgy törli a lábát a magyar sajtó közmédiával ellenséges része az M4 Sport olimpiai kommentátorába, hogy nincs tisztában a tényekkel, és ami nagyobb baj, rá sem kérdez azokra, hanem előítéleteitől vezérelve súlyos jelzőkkel minősíti a teljes közmédiát.

Tény, hogy ifjabb Knézy az előfutam öt részvevője közül hármat érdemesnek tartott arra, hogy bemutassa, ezzel szemben az elsőként célba csapó Mardinire már nem pazarolta a szavakat.

A kommentátor az esetet magyarázó vasárnapi nyilatkozatában több bekezdésen át fejtegeti, hogy milyen technikai problémákkal küzdött egész nap, majd arról értekezik, hogy az úszóverseny szempontjából amúgy is teljesen jelentéktelen volt a kérdéses előfutam végkimenetele. Knézy szerint Yusra Mardini versenye ugyanis szakmailag

nem volt fontos.

Ráadásul ő éppen akkor, az élő adás közepette próbált kárelhárítást végezni.

Egy olyan versenyző olimpiai szerepléséről nyilatkozik így, aki a tengerben tempózva menekült el Szíriából, és akiről többi közt az amerikai CNN és az NBC tévécsetorna, a brit Guardian és az Independent, a New York Times és a Time magazin is riportot tett közzé az elmúlt hónapokban. De nemcsak a világsajtó, hanem a magyar média is riportok és cikkek sorában foglalkozott Mardinivel.

Nem is volt olyan rég, amikor az adáshibákért többnyire bocsánatot kért a magyar televízió, sőt jelezte a képernyőn, ha gondok akadtak a közvetítéssel. Így ha szombaton valóban technikai problémákkal küzdöttek, akkor a nem kevés közpénzből működő MTVA-nak a kritikus hangot megütő kollégák hisztérikus kioktatása helyett, inkább illene a nézőktől elnézést kérnie.

És, ha egy kicsit is számítana nekik az alkalmazottaik szakmai felkészültsége és hozzáállása, akkor a fenti nyilatkozat után kezdhetnék mondjuk azzal a “kárelhárítást”, hogy ifjabb Knézy Jenőt elzavarják az úszóversenyek kommentátorállásából.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik